Hvad sker der, Sverige: Bombeterror rammer lægeklinik

0
2570
Politi og redningstjeneste ved den ejendom på Första Långgatan i Gøteborg, hvor en bombe eksploderede onssdag. Foto: 9200 Adam Ihse / TT / Ritzau Scanpix

En 85-årig kvinde er blevet det seneste, tilfældige offer for bandernes vold i Sverige. Denne gang skete det i en lægeklinik i det centrale Göteborg

På klinikkens hjemmeside står der bare, at klinikken er lukket på grund af uforudsete begivenheder. Den uforudsete begivenhed var en bombe, der sprang på et toilet i klinikken sidst på formiddagen. To kvinder blev såret og den ene på 85 år er i kritisk tilstand.

Svenske medier melder, at klinikken tidligere har været under politibeskyttelse efter trusler. Det er uklart, om den beskyttelse var trukket tilbage, eller om gerningsmanden blot slap forbi politiet. På overvågningsvideoer kan man se en delvist formummet person gå ind på klinikkens område kort før eksplosionerne.

Bomberydderne fra det svenske forsvar gik ind i bygningen sammen med politiet for at sikre at der ikke var flere bomber. Derefter er området blevet lukket ned.

Foto: 9200 Adam Ihse/TT/Ritzau Scanpix

Volden ude af kontrol

Sidste år var der 257 bombesprængninger over hele Sverige og denne terrorbølge fortsætter med uformindsket styrke her i 2020. De fleste af dem anretter kun materiel skade og bruges som advarsler eller afpresninger af landets store kriminelle underverden. Både politikere og politi er begyndt at tale om mafiatilstande.

Tidligere har en af de ledende ansatte ved klinikken i Göteborg været udsat for et andet angreb. Den gang med en håndgranat, der sprang ved vedkommendes hjem. Klinikken ejes af en indvandrer, Ali Hajimirsadegh og tilbyder en række lægelige ydelser fra dermatologi til skønhedsoperationer.

Håndgranater var længe det mest brugte afpresningsmiddel, men i de sidste par år har forbryderbanderne brugt mere sofistikerede bomber. De skaber større skade og er mere sikre at bruge – for forbryderne

Kilder: Expressen, SVT, Daily Mail, klinikkens hjemmeside