Hvad sker der, Sverige: Blodigt opgør i migrantbande fanget på kamera

0
1972
Svensk politi har bl.a. offentliggjort dette billede fra et overvågningskamera af den formodede gerningmand, der kommer ind på værkstedet i Birger Jarls Gatan og likviderer en person. Foto: Polisen

Svensk politi har offentliggjort billeder fra en likvidering i et opgør i en indvandrerbande tidligere på året. Særligt billedet af en mand, der bliver dræbt af et skud, skræmmer svenskerne

Sent på aftenen vil en af mændene på et værksted på Birger Jarls Gatan, en af de længste gader i Stockholm, lukke porten. Han overser måske at døren i porten ikke er låst, for en mand i sort tøj og med motorcykelhjelm smutter ind. Den formummede mand skyder en række gange og rammer en medarbejder, der senere dør af sine sår.

Den mand, der lukkede porten, var ifølge svensk politi det egentlige mål. Men han lykkes at slippe ud af en bagtrappe – og undgår for anden gang på få uger at dø for sine modstanderes kugler. Gerningsmanden selv er kun inde i værkstedet i 14 sekunder, før han igen flygter.

Den formodede gerningsmand blev senere tilbageholdt og står nu tiltalt for mord og mordforsøg. Det formodede offer er også tilbageholdt og tiltalt for trusler om vold i en anden sag. Sagen handler om et kendt svensk værtshus, Café Sirap, der har været udsat trusler og et bombeattentat.

Ejeren af Café Sirap blev selv myrdet i april. Han blev fundet bagbundet og dræbt på en kirkegård, hvor offeret fra værkstedet netop var blevet begravet.

Banden fra den ukendte by

Sagen, der nu ruller ved de svenske domstole, kaster lys på en de mere brutale bander i Sverige. Ofret denne gang – og den formodede gerningsmand – var fra en kendt indvandrerbande fra Östberga ved Stockholm. Ofret havde tidligere været et fremtrædende medlem af banden, men ifølge svenske medier var han kommet på tværs af bandens leder.

En række af medlemmer har domme for narko og ifølge politikilder kommer de fleste af de mange penge, banden synes at råde over, netop fra handel med narko i lokalområdet. Banden fra den ret ukendte by Östberga begyndte at blive omtalt meget i svenske medier for tre år siden – netop fordi dens interne opgør var så brutale. Banden styres af en enkelt mand med hjælp fra to håndlangere og er kendt for at bruge mange helt unge til at holde udkig og til være kurerer for bandens narko.

Svenske medier er tilbageholdende med at omtale bandernes etnicitet. Men de dømtes efternavne – som Ali og Berisa – taler deres eget sprog.

Kilder: Expressen, svensk politi