Hizb ut-Tahrir i offensiven i Aarhus: Opfordrer muslimer til at bekæmpe “racistisk” ghettolov

0
4525
Forsiden af Hizb ut-Tahrirs hjemmeside.

Ekstremistisk organisation deler løbesedler ud i Gellerupplanen og Bispehaven. Organisationen opfordrer muslimer til at slutte sig til kampen for kalifatet og ”beskytte muslimernes værdier” mod “islamfjendske” politikere. Morten Messerschmidt har rejst sagen overfor to ministre

Den ekstremistiske islamiske organisation Hizb ut-Tahrir, der bl.a. er modstander homoseksualitet og har støttet drab på jøder, er i offensiven i de aarhusianske boligområder Gellerupplanen og Bispehaven.

Organisationen delte i juli løbesedler ud til beboerne i de to indvandrertætte boligområder i Aarhus Vest. Her opfordres ”muslimer i Aarhus og Danmark” til at slutte op om Hizb ut-Tahrirs kamp imod “den racistiske og diskrimerende” ghettolov og imod “islamfjendske” politikere.

“Ghettoloven er et diskriminerende politisk våben”

I følge Hizb ut-Tahrir fører ghettoloven til “diskrimination, utryghed og undertrykkelse” af muslimer. Derfor opfordrer – eller “kalder” – organisationen alle muslimer til at “stå vagt om jeres islamiske identitet og værne om jeres værdier”.

”I rækken af politikker rettet mod jer som muslimer, er vi nu vidner til, hvordan ghettoloven udfolder sig i praksis som et diskriminerende politisk våben. Men lad jer ikke bedrøve! For Allah, Den Almægtige siger til jer og alle muslimer: Tab ikke modet og vær ikke bedrøvede. I er de overlegne, hvis I er mu’minin (troende), lyder det blandt andet.

Hizb ut-Tharirs løbeseddel.

Hizb ut-Tahrir kritiserer også det antiradikaliserings-arbejde, Aarhus-modellen, som kommunen laver i samarbejde med politiet. Antiradikalisering og kampen mod social kontrol er en hetz mod muslimer, lyder budskabet:

”Alt for længe har I været udsat for uretfærdighed og mistænkeliggørelse i dette land, grundet jeres islamiske værdier og identitet. I kraft af den højt besungne ”Århusmodel” for bekæmpelse af radikalisering, overvåges unge muslimers adfærd og holdninger, og i den såkaldte forebyggende indsats iværksættes alle slags myndigheder for at intimidere unge muslimer, der udviser de første tegn på islamisk identitetsdannelse. Samtidig bekæmpes islamiske familieværdier under dække af kampen mod social kontrol”.

Kæmper for et kalifat

Med “vores elskede profet som forbillede og læremester”, opfordres muslimer til at slutte op om Hizb ut-Tahrirs kamp for et verdensomspændende kalifat. Som organisationen slutter brevet, der er dateret hhv. den 22. juli 2020 og 1441 efter Muhammeds fødsel:

“Hizb ut Tahrir vil altid afsløre de islamfjendske politikker, og stå imod angreb på vores islamiske identitet. Vi kalder jer til at stå sammen med os. Arbejd med os for at beskytte muslimernes værdier i dette land og tag del i det globale arbejde for tilbagebringelsen af hele Islam på verdensplan, gennem etableringen af Khilafah Rashidah (islamisk kalifatet, red.) i muslimernes lande, således at Islams praktiske retledning, retfærdighedens lys, vil forhindre undertrykkelse og diskrimination, ikke kun af muslimer, men alle mennesker!”.

Hele Hizb ut-Tahrirs løbeseddel kan læses på organisationens hjemmeside her.

Messerschmidt: De hører ikke hjemme i Danmark

Dansk Folkepartis næstformand Morten Messerschmidt finder budskaberne i løbesedlen stærkt foruroligende:

”Det her er jo nærmest hovedeksemplet på, hvor katastrofal udlændingepolitikken har været igennem de sidste mange år. At man har gruppe mennesker, der helt åbenlyst forsøger at rekruttere til en så formørket ideologi, burde være et wake up call for alle. De her mennesker hører slet ikke til i Danmark. De ville befinde sig langt bedre i Saudi Arabien, Iran eller et andet sted i Mellemøsten,” siger Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt, næstformand for Dansk Folkeparti, klima- energi- og EU-ordfører. Foto: Carsten Lundager

DF-næstformanden har efter at sagen kom frem i Lokalavisen Aarhus, stillet spørgsmål til både udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S).

Begge ministre skriver i deres svar, at de ikke bryder sig om Hizb ut-Tahrir. Mattias Tesfaye ser på sagen ”med stor alvor” og Nick Hækkerup skriver, at det er hans klare opfattelse, at Hizb ut-Tahrir skal forbydes, hvis det kan bevises, at den virker ved vold og terrorisme.

”En forening som Hizb ut-Tahrir repræsenterer et menneskesyn, der efter min opfattelse ikke er foreneligt med de værdier og principper, som det danske samfund bygger på. Vi skal ikke acceptere, at antidemokratiske kræfter forsøger at undertrykke vores værdier, og derfor er det grundlæggende også min opfattelse, at foreninger som Hizb ut-Tahrir ikke hører hjemme i Danmark,” skriver han.

“En femte kolonne”

Regeringen har dog ingen konkrete initiativer på vej mod Hizb ut-Tahrir, og det er for slapt, mener Morten Messerschmidt:

”Jeg har ikke set nogen ministre været ude med krav om, at det her skal have konsekvenser for Hizb ut-Tahrir. Det er for vatet, synes jeg. Hizb ut-Tahrir skal betragtes som en femte kolonne. De ønsker at omdanne Danmark til et muslimsk land efter mellemøstligt forbillede. Det er som kommunisterne under den kolde krig, der ville indlemme Danmark i Sovjetunionen. Det bør man tage langt mere alvorligt,” siger Morten Messerschmidt.

“Hizb ut-Tahrir skal betragtes som en femte kolonne. De ønsker at omdanne Danmark til et muslimsk land efter mellemøstligt forbillede”

Morten Messerschmidt, næstformand (DF)

Tidligere artikler:

Deltagere fik lov at bryde tildækningsforbud under Hizb ut-Tahrir-demonstration

DF til resten af Folketinget: Hjælp os med at stoppe Hizb ut-Tahrir

Hizb ut-Tahrir: Bekæmp integration af muslimer i Danmark