Messerschmidt: Regeringen gør alt for lidt for at stoppe Hizb ut-Tahrir

0
2168
Morten Messerschmidt kalder det en totalt falliterklæring, at Europa-Parlamentet selv betaler for at få bragt interviews med danske parlamentarikere. Foto: Carsten Lundager

Dansk Folkeparti vil have forbudt den ekstremistiske organisation Hizb ut-Tahrir, som lige nu fører kampagne i Aarhus. DF-næstformand Morten Messerschmidt efterlyser konkrete initiativer fra regeringen, der kan stoppe Hizb ut-Tahrir

Den ekstremistiske islamiske organisation Hizb ut-Tahrir, som har indledt en offensiv i ghettoområder i Aarhus, skal stoppes, mener Dansk Folkeparti. DF har flere gange foreslået et forbud mod Hizb ut-Tahrir, som bl.a. er berygtet for at støtte drab på jøder, og næstformand Morten Messerschmidt opfordrer nu regeringen til at gøre langt mere for at komme den ekstreme organisation til livs.

Både justitsminister Nick Hækkerup (S) og udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) har i svar til Morten Messerschmidt taget afstand fra Hizb ut-Tahrir. “De hører ikke hjemme i et demokratisk samfund som det danske,” skriver eksempelvis Mattias Tesfaye. Det sker i et svar på en række spørgsmål, som Morten Messerschmidt har stillet ministrene, efter at det er blevet kommet frem, at Hizb ut-Tahrir i juli har uddelt løbesedler i flere boligområder i Aarhus, hvor muslimer opfordres til at bakke op om Hizb ut-Tahrirs kamp mod ”den racistiske ghettolov” og ”islamfjendske” politik.

Hizb ut-Tahrir i offensiven i Aarhus: Opfordrer muslimer til at bekæmpe “racistisk” ghettolov

Messerschmidt: Reeringens passivitet er dybt bekymrende

Men regeringen har ikke nogen konkrete initiativer på vej, der kan stoppe Hizb ut-Tahrir, og det kritiseres af Messerschmidt

“Regeringen har ikke tænkt sig at gøre noget, og det synes jeg er dybt bekymrende. Det er som om, at hver gang islamismen viser tænder, står man bare forlegent og ved ikke, hvad man skal gøre. Reringen burde gå hårdt til værks, for de her mennesker hører slet ikke til i Danmark. De siger jo eksplicit, at de ønsker et muslimsk Danmark efter mellemøstlig model. Så vi bør betragte dem som en femte kolonne, der skal bekæmpes,” siger Morten Messerschmidt.

“Det er som om, at hver gang islamismen viser tænder, står man bare forlegent og ved ikke, hvad man skal gøre”

Morten Messerschmidt
Forsiden af Hizb ut-Tahrirs hjemmeside.

Justitsminister Nick Hækkerup skriver ganske vist i sit svar, at Hizb ut-Tahrir bør forbydes, hvis det kan bevises at det er en voldelig eller terrorrelateret organisation. Konkret skriver Hækkerup:

“Det er min klare opfattelse, at Hizb ut-Tahrir skal søges opløst ved dom i overensstemmelse med grundlovens § 78, hvis der på et tidspunkt måtte findes grundlag herfor, herunder hvis det kan bevises, at Hizb ut-Tahrir virker ved f.eks. vold og terrorisme”.

Men regeringen har ingen aktuelle planer om at undersøge, om Hizb ut-Tahrir overtræder grundloven. Der henvises i stedet til et tidligere svar fra Rigsadvokaten, som flere gange har vurderet, at der ikke er grundlag for at kræve Hizb ut-Tahrir opløst. Og det er for slapt, mener Morten Messershmidt:

“Justitsministeren agter tilsyneladende ikke at tage nogen initiativer. Men han er nødt til at handle, ikke mindst i lyset af de nyeste oplysninger om løbesedlerne i Aarhus. Han burde sørge for, at der sættes en proces i gang, så vi kan få den her forening forbudt,” siger Morten Messerschmidt.

Rigsadvokaten har jo flere gange vurderet, at der ikke er grundlag for et forbud, fordi det ikke bevises, at Hizb ut-Tahrir virker ved vold eller terrorisme?

”Jeg synes der er klare eksempler på, at de ægger til vold. Men selv om man vurderer, at de ikke kan forbydes, så kan man i det mindste tage nogle initiativer til at genere dem mest muligt. For eksempel ved at sikre, at de ikke kan bruge offentlige bygninger, forsamles, dele materiale ud eller få adgang til at hente vanvittige prædikanter ind i landet. Vi skal på alle måder stresse dem, så de bliver klar over, at de er uvelkomne i Danmark,” siger Morten Messerschmidt.

Læs også:

Hizb ut-Tahrir i offensiven i Aarhus: Opfordrer muslimer til at bekæmpe “racistisk” ghettolov