DF: Fodlænke kan holde coronasmittede hjemme

0
4360
Peter Skaarup (DF) fotograferet onsdag, da han var på vej til forhandlinger med regeringen og de øvrige partier om næste fase af corona-genåbningen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dansk Folkeparti foreslår at bruge elektronisk fodlænke til coronasmittede, der nægter at overholde en hjemmeisolation

Dansk Folkeparti foreslår at bruge elektronisk fodlænke mod coronasmittede personer, som nægter at overholde en hjemmeisolation eller undlader at bruge mundbind. Det sker bl.a. efter beretninger om udenlandske slagteriarbejdere i Ringsted, som ikke har holdt sig hjemme, selv om de var smittede.

“En elektronisk fodlænke kan sikre, at folk bliver på matriklen. Det er jo et kendt system fra fængselsvæsenet, hvor det bruges det som alternativ til fængselsstraffe i mildere sager. Jeg synes ikke det er et særligt indgribende skridt at skulle gå med fodlænke, men det kan sikre, at vi ved hvor folk er,” siger Peter Skaarup.

Billigere end Støjberg-forslag

Venstres næstformand Inger Støjberg har foreslået, at politiet skal kunne tvangsisolere smittede, som nægter at overholde en hjemmeisolation. DF bakker Støjbergs forslag op men mener, at elektronisk fodlænke vil være et billigere alternativ.

“Det vil spare, at politiet skal ud og tjekke, om folk overholder deres hjemmeisolation. Politiet vil i stedet få en advarsel, som de kan reagere på. Så det vil være betydeligt billigere,” siger Peter Skaarup.

Ud over fodlænke foreslår Dansk Folkeparti også, at mundbind bliver et krav i de boligområder, hvor der er mange smittede, eksempelvis i Gellerupplanen i Aarhus, hvor smitten er udbredt i bl.a. det somaliske miljø. DF har også foreslået udgangsforbud for smittede fra disse områder.