DF til resten af Folketinget: Hjælp os med at stoppe Hizb ut-Tahrir

0
6747
Hizb ut-Tahrir-folk på slotspladsen foran Christiansborg. Foto: Liselotte Sabroe / Scanpix 2019

Dansk Folkeparti opfordrer folketingets øvrige medlemmer til at gå sammen om at finde løsninger, så den ekstreme, islamiske organisation Hizb ut-Tahrir kan begrænses eller måske helt forbydes. Det sker som reaktion på dagens fredagsbøn, som Hizb ut-Tahrir havde arrangeret foran Christiansborg

”Jeg fik det nærmest fysisk dårligt,” siger Dansk Folkepartis udlændinge- og værdiordfører Martin Henriksen om fredagens meget omtalte fredagsbøn på Christiansborg Slotsplads, som var arrangeret af den ekstreme, islamiske organisation Hizb ut-Tahrir, der er modstander af demokrati og har opfordret til drab på jøder.

”Det var kvalmende at se på, og at de kunne holde den fredagsbøn på slotspladsen er for mig et eksempel på et demokrati og en nation, der ikke kan finde ud af at forsvare sig selv,” siger Martin Henriksen.

For DF-ordføreren mener, at Hizb ut-Tahrir aldrig skulle have haft tilladelse til at arrangere en fredagsbøn på slotspladsen, og helst så han, at organisationen, som arbejder for oprettelsen af et islamisk kalifat, blev forbudt i Danmark.

Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

”Men mine kolleger på Christiansborg er handlingslammede. De kan godt bruge tid på at arrangere en moddemonstration mod Hizb ut-Tahrir, men hvorfor vil de så ikke hjælpe Dansk Folkeparti med at få dem forbudt? Jeg kan ikke forstå, at man kan sidde på sit kontor på Christiansborg og sige, at man ikke bryder sig om Hizb ut-Tahrir, og så vil man ikke bruge kræfterne på at gøre noget, selv om vi kan gøre en masse fra Folketingets side,” siger Martin Henriksen.

Han sigter blandt andet til det socialdemokratiske folketingsmedlem Lars Aslan Rasmussen, som arrangerede en moddemonstration til Hizb ut-Tahrir. Hvad Lars Aslan Rasmussen siger til den kritik, har ditOverblik spurgt om i en mail. Fredag aften havde vi dog endnu ikke hørt fra den socialdemokratiske politiker.

“Vi kan gøre meget”

Dansk Folkeparti har tidligere på året bedt justitsministeren vurderer mulighederne for at få Hizb ut-Tahrir forbudt efter grundlovens §78, stk. 2. Den siger at ”Foreninger, der virker ved eller søger at nå deres mål ved vold, anstiftelse af vold eller lignende strafbar påvirkning af anderledes tænkende, bliver at opløse ved dom”. Men rigsadvokaten vurderer overfor justitsministeriet, at der ikke er grundlag for at opløse foreningen.

Men det svar stopper ikke Martin Henriksen. Han mener, at der er rigeligt grundlag for at forbyde Hizb ut-Tahrir, der bl.a. har en dom for at opfordre til drab på jøder.

DFs udlændingeordfører Martin Henriksen var selv på slotspladsen for at hilse på partifæller fra DF København og DFU, der havde arrangeret en moddemonstration til Hizb-ut Tahrirs fredagsbøn. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix 2019

Men selv uden et forbud kan Folketinget gøre meget for at begrænse Hizb ut-Tahrir, mener Martin Henriksen:

”Vi kan jo starte med at lave en lov, der forbyder dem at holde bønnemøder på slotspladsen, rådhuspladsen osv. Vi har mange muligheder som folketing. Der skal bare være politisk vilje og handlekraft, til at gøre noget,” siger Martin Henriksen og forsætter:

“Vi har tidligere vist, at vi sagtens kan gøre meget, selv om vi først får at vide, at det ikke er muligt indenfor grundloven. Det fik vi også at vide, da vi ville forbyde burka og niqab, og da vi ville forhindre hadprædikanter i at komme til landet. Men begge dele lykkedes. På samme måde er jeg sikker på, at vi kan sætte nogle af vores dygtige jurister i gang med at finde nogle løsninger,” siger Martin Henriksen.

Dansk Folkeparti har nu skrevet til samtlige øvrige folketingsmedlemmer for at høre, om de vil være med til at finde løsninger til at begrænse Hizb ut-Tahrir.

”Vi har spurgt, om de vil sætte sig sammen med os for at finde ud af, hvad vi kan gøre. Så må vi se, hvad de siger,” siger Martin Henriksen.