Historisk: Borgerlige partier i fælles valgforbund på Stevns

0
2363
Martin Henriksen, der er folketingskandidat, hovedbestyrelsesmedlem og spidskandidat for DF i Stevns Kommune, beskyldes af Muslimernes Fællesråd for racisme.

Fem borgerlige partier går for første gang sammen i et fælles valgforbund i Stevns Kommune. ”Vi skal have trukket Venstre og Konservative væk fra Socialdemokratiet og Radikale,” siger DFs spidskandidat Martin Henriksen

Dansk Folkeparti er gået sammen med fire andre borgerlige partier i et teknisk valgforbund på Stevns. Formålet er forhindre stemmespild og kæmpe for borgerligt flertal i den østsjællandske kommune.

Stevns har i dag en Venstre-borgmester, men Venstre og Konservative har gennem de sidste fire år lavet mange aftaler med Socialdemokratiet og Det Radikale Venstre. Men nu vil Dansk Folkeparti, Venstre, Konservative., Liberale Alliance og Nyt Stevns arbejde for en mere rendyrket borgerlig kurs. Det er i hvert fald målet for Dansk Folkeparti.

”Vi håber, at vi kan få trukket de to store borgerlige partier væk fra de røde, så der kan komme mere styr på økonomien i kommunen. Vi skal have råd til en bedre ældrepleje, styrket børneområdet og indsatsen for de udsatte, og vi skal skabe bedre forhold for erhvervslivet,” siger DFs spidskandidat i Stevns Kommune, Martin Henriksen, der er tidligere folketingsmedlem og medlem af DFs hovedbestyrelse.

Skattestigninger

Ifølge Martin Henriksen har kommunens budgetter haft en tendens til at skride, og det har været nødvendigt at sætte skatten op i kommunen. Den linje skal der gøres op med.

”Det er tankevækkende, at der er gennemført markante skattestigninger i en kommune med borgerligt flertal. Årsagen er åbenlyst, at der er givet for store indrømmelser til Socialdemokratiet og venstrefløjen,” siger Martin Henriksen.

Foruden valgsamarbejdet mellem de fem borgerlige partier er der også indgået et valgforbund mellem Socialdemokratiet, Det Radikale Venstre og SF.