Blå partier mere skeptiske: Corona-prognose tog helt fejl

0
1453
DFs formand Kristian Thulesen Dahl på vej til dagens forhandlinger om genåbning i Statsministeriet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DFs formand Kristian Thulesen Dahl ”tillægger beregninger mindre og mindre vægt”, efter at eksperters prognose om konsekvenserne af den delvise genåbning skød helt ved siden af

På dagen hvor partilederne mødes med statsministeren til forhandlinger om yderligere genåbning, er antallet af corona-indlagte på hospitalerne faldet til 195.

Dét tal står i skærende kontrast til eksperternes prognose fra februar. De forudså dengang, at den delvise genåbning af butikker og skoler ville føre til ca. 870 indlagte i midten af april.

Dét fejlskud har gjort partierne mere skeptiske overfor eksperternes prognoser. Det sagde flere partiledere til Jyllands-Posten forud for dagens møde med statsministeren.

“Vi tillægger beregningerne mindre og mindre vægt. Vi mener, at der er evidens for, at vi er blevet positivt overrasket af virkeligheden i forhold til prognoserne,” sagde formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, til Ritzau.

“Sidste gang viste det sig, at der rent faktisk var plads til at åbne mere. Regeringen må i langt højere grad acceptere den usikkerhed,” sagde han.

Den konservative leder Søren Pape Poulsen siger, at han opfatter prognoserne som et bud.

“Ikke som noget, vi skal holde os 100 procent til. Og jeg tillader mig at mene, at de er politiske valg at træffe,” siger han til Ritzau.