Kristian Thulesen Dahl skuffet over genåbnings-aftale: “Det er noget krymmel”

0
1852
Pia Olsen Dyhr (SF), Kristian Thulesen Dahl (DF) og Ole Birk Olesen (LA) efter aftenens møde i Statsministeriet, hvor partierne blev enige om yderligere genåbning af landet. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

DF-formanden kalder del-aftalen om genåbning, som blev indgået torsdag aften, for “småjusteringer”. “Regeringen og dens støttepartier må hives til truget,” siger han

Afgangselever i Region Hovedstaden kan fra på mandag komme i skole igen. Samtidig hæves forsamlingsforbuddet fra 5 til 10 udendørs, og antallet af deltagere i udendørs idræt sættes op fra 25 til 50.

Sådan lyder tre af punkterne i den delaftale om genåbning, som Folketingets partier indgik torsdag aften.

Derudover er det aftalt, at elever i erhvervsskolerne kan kan få mere fysisk fremmøde, og at der kan afholdes udendørs gudstjenester med op til 50 personer.

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl var med til at indgå aftalen, men han er ikke specielt imponeret over det resultat, som de timelange forhandlinger i Statsministeriet mundede ud i:

“Skal jeg virkelig juble over den lille delaftale, der er kommet her til aften om yderligere genåbning? NEJ! Den er mest noget krymmel. Småjusteringer🙄,” skriver Kristian Thulesen Dahl på Facebook.

Kristian Thulesen Dahl viser på Facebook, at han ikke er synderligt imponeret over den delaftale om yderligere genåbning, som partierne indgik torsdag aften.

Stod det til Dansk Folkeparti, skulle der allerede nu have været åbnet for flere elever i skolerne, for ældre-aktiviteter og for liberale erhverv. Desuden skulle der have været givet grønt lys for udeservering hos cafeer og restauranter. Samme tilgang havde de øvrige blå partier, men regeringen og dens støttepartier var ikke indstillet på at åbne mere nu.

Men mandag fortsætter forhandlingerne om den videre genåbning efter påske, og her gælder det om at “hive regeringen og støttepartierne til truget”, som Kristian Thulesen Dahl skriver på Facebook:

“Forhåbentlig kan vi på mandag komme igennem med egentlige genåbninger. Vi kæmper i hvert fald videre… For flere elever tilbage i skolen. For de liberale erhverv – så frisører og andre kan få lov til at åbne. For aktiviteterne for seniorerne – som har været efterladt i ensomhed alt for længe!,” konstaterer DF-formanden.