Guide til muslimer: En kvinde må ikke nægte sin mand sex

0
5904
Den svensksprogede version af "New Muslim Guide". Guiden er oversat til 26 sprog, dog ikke dansk.

Svensk stormoské linker til “New Muslim Guide”, der fastslår, at det er en synd, hvis en kvinde afviser sin mands seksuelle tilnærmelser

“En muslimsk kvinde skal være lydhør overfor sin mands seksuelle behov og det anbefales, at hun gør sig pæn overfor ham. Hvis hun afviser hans seksuelle tilnærmelser, begår hun en synd, med mindre der er en gyldig grund, så som at menstruere eller være syg…”.

Sådan lyder et af rådene på hjemmesiden New Muslim Guide, som er oversat til 26 sprog, herunder svensk. I fredags afslørede svensk TV4, at Göteborgs Moské, der er den største moské i Gøteborg, linker til guiden fra sin hjemmeside under emnet “Om islam”.

Afsløringen har fået moskeen til at skrive på hjemmesiden, at den ikke tager noget ansvar for indhold på eksterne links, og at man tager afstand fra “ulovligt eller upassende indhold”, som der måtte findes på de ekterne link. Men der linkes stadig til “New Muslim Guide”, og terrorforskeren Magnus Ranstorp, der forsker i ekstremisme, mener, at moskéen dermed legitimerer indholdet på hjemmesiden.

Fra “New Muslim Guide”.

“Den nævnte moske er den største i Göteborg. Dette betyder, at en moske med stor legitimitet i samfundet linker til et websted med ekstremt kontroversielle synspunkter. Det er meget alvorligt,” skriver Magnus Ranstorp i et indlæg i Gøteborg-Posten.

“En moske med stor legitimitet i samfundet linker til et websted med ekstremt kontroversielle synspunkter. Det er meget alvorligt”

Magnus Ranstrop, terrorekspert, i Gøteborg-Posten

I guiden står der også, at en kvinde ikke må lade personer være i hjemmet, som hendes mand ikke kan lide, og at det er manden der bestemmer, om hun må forlade huset.

“…hun har ikke tilladelse til at forlade huset uden hans tilladelse, hvad enten det drejer sig om en personlig eller en generel sag,” står der i guiden.

Fra “New Muslim Guide”.

Magnus Ranstrop fastslår, at det ikke bare er udtryk for et forkasteligt kvindesyn. Guiden er også i strid med svensk lovgivning.

Han tilføjer, at sagen om “New Muslim Guide” sætter fingeren på, hvad udenlandsk støtte til moskéer i Sverige betyder for deres holdninger. Overføres der et kvindesyn fra Saudi-Arabien og andre golfstater, som er uforeneligt med grundlæggende svenske værdier, spørger Magnus Ranstorp:

“Disse Golfstater udøver ofte direkte indflydelse på moskeer gennem økonomiske bidrag til fonde, der bestemmer den religiøse retning i trossamfundet. Men vi har ikke et samlet billede af, hvordan dette påvirker samfundsudviklingen eller integrationen,” skriver han.

Magnus Ranstorp ønsker svar på, hvor indflydelse de udenlandske donorer har i de svenske moskéer. Herhjemme har moskéer fået støtte fra udlandet. Det største bidrag er gået fra Qatar til stormoskéen på Rovsingsgade (billedet). Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix 2020

Herhjemme er det over de seneste uger blevet afsløret, at flere moskeer i København har fået millionstøtte fra dybt konservative golfstater. Taiba-moskeen på Nørrebro har fået 4,9 millioner kroner i støtte fra Saud-Arabien, og stormoskéen på Rovsingsgade har fået 227 millioner kroner fra Qatar.

Hjemmesiden newmuslimguide.com er en forkortet version af bogen “The New Muslim Guide”, som Fahd Salem Bahmmam har skrevet. Ifølge hjemmesiden er bogen udviklet via “konsensus blandt flertallet af muslimske lærde” (citat fra Magnus Ranstorps debatindlæg).