For mange ipads og computere i folkeskolen? DF vil have national strategi om digitalisering

0
2038

Dansk Folkeparti vil have en national strategi for digitalisering i uddannelsessystemet. “Der er købt ind i blind tro på at digitalisering er godt,” mener DFs forsknings- og uddannelsesordfører Jens Henrik Thulesen Dahl

Fra 2012 til 2017 købte danske kommuner ipads, computere, smartboards og andet digitaliseringsudstyr til folkeskolerne for 2,5 milliarder kroner. Men hvad har eleverne fået ud af det? Giver digitalisering bedre læring, eller er der brug for at bremse op?

Dansk Folkeparti vil have en national strategi for digitalisering i uddannelsessystemet. DFs forsknings- og uddannelsesordfører Jens Henrik Thulesen Dahl mener, at der i mange år er blevet købt ind i blind tro på, at digitalisering er godt.

”Det bekymrer mig, fordi vi blandt andet ser forskningsresultater, der siger at det ikke medfører ekstra eller bedre læring. Ja, der måske ovenikøbet siger, at man lærer mindre”.

Det siger Jens Henrik Thulesen Dahl i en ny youtube-video om DF-forslaget. Du kan se videoen her:

“Vi er ikke maskinstormer” 

Jens Henrik Thulesen Dahl stod i efteråret bag et DF-udspil om digitalisering, og han var ordfører på beslutningsforslag om en national strategi. Dét forslag fik ved 1. behandlingen i Folketinget bred opbakning fra de øvrige partier.

”Det er ikke fordi vi i Dansk Folkeparti er maskinstormere eller siger, at vi ikke skal have digitalisering. For selvfølgelig skal vi det. Men vi er nødt til at insistere på, at det vores børn udsættes for i grundskolen faktisk fremmer deres læring. Det er vigtigere, at de i første omgang lærer at tænke og fordybe sig og lærer dansk, matematik og musik, end at de lærer at bruge computeren,” siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

En national strategi skal blandt andet sikre, at digitale læringsmidler gennemtestes og analyseres, inden de slippes løs i undervisningen.

”Vi har brug for en videnskabelig vurdering af, hvad der er op og ned. Det skal være videnskabeligt funderet, når man bruger digitale værktøjer i undervisningen. Derfor ønsker vi også at styrke IT i læreruddannelsen, så lærerne bliver bedre klædt på til at bruge IT. Det skal ikke være de digitale hjælpemidler, der styrer undervisningen. Det skal være lærerne, der vurderer, hvornår det er fornuftigt at bruge et digitalt værktøj,” sagde Jens Henrik Thulesen Dahl ved lanceringen af DF-udspillet til ditOverblik.dk.