For dårlige arbejdsforhold i fængsler: DF kritiserer Justitsministeriet

0
1485
Morten Messerschmidt kalder det en totalt falliterklæring, at Europa-Parlamentet selv betaler for at få bragt interviews med danske parlamentarikere. Foto: Carsten Lundager

Morten Messerschmidt opfordrer nu justitsministeren til at sætte ind over for dårlige arbejdsforhold i Helsingør Arrest og Horserød

Corona-udbrud. Besparelser på personalet. Dårlige arbejdsforhold.

Sådan beskriver DF’s næstformand Morten Messerschmidt de nuværende forhold i Helsingør Arrest og Horserød. Det skriver Helsingør Dagblad.

Blandt andet har Helsingør Arrest været ramt af et corona-udbrud, men der er stadig ikke indført krav om mundbind i danske fængsler. Og det holder ikke, mener Morten Messerschmidt.

”Der bliver tilsyneladende ikke taget hånd om corona-restriktioner i fængslerne, som det er set i Helsingør Arrest. Det understreger, at det er et område, regeringen åbenlyst ikke bekymrer sig om,” siger han til Helsingør Dagblad.

Bekymringen for fængselsfunktionærernes corona-sikkerhed italesætter han i et spørgsmål til justitsminister Nick Hækkerup. Spørgsmålet går på, hvordan ministeren vil forbedre arbejdsforholdene i danske fængsler.

Løn under uddannelse

Men det er ikke kun corona-sikkerheden, som Morten Messerschmidt ønsker forbedret. I dag er der længere og længere mellem fængselsfunktionærerne, så det handler også om at kunne tiltrække flere til faget.

”Man burde sikre fængselsfunktionærer bedre løn og ikke mindst løn under uddannelse, så man sikrer, at flere uddanner sig som fængselsbetjente. Det kan afhjælpe presset, der er i forhold til overarbejde,” siger han til Helsingør Dagblad.

Finansieringen til de nye tiltag har DF’eren også allerede på plads.

”Der er masser af midler at finansiere med, hvis man ruller regeringens udlændingelempelser tilbage. Lige i øjeblikket ruller milliarderne ud af Finansministeriet, så jeg synes det er temmelig overraskende, at man ikke vælger at prioritere sådan et område her. Jeg tror ikke, finansieringen bliver et problem,” siger han.

Ikke første gang

Problemstillingen er efterhånden en gammel kending for Morten Messerschmidt. Til Helsingør Dagblad siger han, at han tidligere har rejst sagen overfor justitsministeren og kun “fået en sang fra de varme lande”:

”Nu skriver jeg for sidste gang, og hvis ikke han vender positivt tilbage, indkalder jeg til samråd, og så må vi se, om vi kan samle et flertal rundt om ham. Det er efterhånden så presserende, at det ikke kan vente,” siger Morten Messerschmidt til Helsingør Dagblad.

Tidligere artikler:

Indsatte udnytter lov til at skaffe navne på fængselsbetjente

DF: Send udenlandske indsatte hjem