Flagfest i Randers: Dannebrog skal hænge i byrådssalen

0
1860
Arkivfoto

I Randers har kommunalpolitikerne besluttet, at det danske flag skal op og hænge i byrådssalen. Det glæder de lokale DF’ere, som bragte forslaget frem sidste år, da Dannebrog fyldte 800 år

Et forslag om, at Dannebrog skal pryde Det Gamle Rådhus i Randers, er mandag aften blevet vedtaget. Det var et forslag, som Dansk Folkepartis byrådsgruppe fremlagde sidste år i anledning af, at det ifølge myten er 800 år siden, at Dannebrog faldt ned fra himlen.

”Vores flag er et symbol på fællesskab og demokrati. Vi mener, at i år vil være den perfekte anledning til at hænge vores flag op, og på den måde mindes 800 året for Dannebrog i fremtiden,” lød argumentet fra DFerne dengang.

Siden da er mulighederne for en eventuel placering blevet undersøgt og diskuteret, og mandag blev det til et ja fra et flertal i byrådet. Det glæder DF-politiker Nick Zimmermann:

”Vi er glade for, at sagen endelig rykker. Dannebrog er et symbol på det gode ved Danmark og et samlingspunkt”, siger han til Randers Amts Avis.

Nick Zimmermann, byrådsmedlem (DF), Randers Kommune.

Dannebrog pryder i flere danske kommuner

Det er ikke kun Randers, som har fået det danske flag op i byrådssalen, takket være DF. I juni fik Dannebrog plads Nyborgs byrådssal. Her var byrådsmedlem Anne-Marie Palm Johansen (DF)m som rejste forslaget helt tilbage i valgkampen.

“Det er jo helt fantastisk. Det er jo verdens flotteste flag, og det er vores alle sammens. Det samler danskerne både indenfor og udenfor landets grænser. Det er et symbol på et forpligtende fællesskab. Derfor synes jeg det hører hjemme i byrådssalen,” sagde Anne-Marie Palm Johansen dengang til ditOverblik.

En anden fynsk by, hvor det rød-hvide flag nu hænger, er i Odense. Sidste år blev 800-året for Dannebrog fejret på Odense Rådhus, hvor Danmarks-Samfundet overrakte en fane til kommunen. Det var Dansk Folkeparti, som stod bag forslaget, og efterfølgende sagde Christel Gall (DF) til Fyens Stiftstidende:

”Det er et symbol på Danmark og demokrati, og det er dejligt, hvis vi hveranden onsdag kan fejre demokratiet ved at have Dannebrog med”.