Måling: Fire ud af fem DF-vælgere bakker op om Arne-pension

0
2090
Nu er er det Arnes tur, fastslår DF på sin hjemmeside.

Meningsmåling viser, at 79 procent af DFs nuværende eller potentielle vælgere støtter en politisk aftale om tidlig pension for udvalgte grupper

79 procent af Dansk Folkepartis nuværende eller potentielle vælgere mener, at partiet bør indgå i en politisk aftale, der giver ret til tidlig pension for visse grupper. Det viser en meningsmåling fra Pollster/DMA Research, skriver Netavisen Pio.

Målingen kommer en uge efter, at Dansk Folkeparti på sin hjemmeside lagde en annonce op med budskabet “Nu er det Arnes tur”. Her fastslog partiet, at “vi synes at folk, der har arbejdet i rigtig mange år skal have mulighed for at trække sig lidt før os andre. De skal have en værdig afsked fra arbejdsmarkedet”.

Annoncen, som DF lagde op på sin hjemmeside i sidste uge.

Nogle kommentatorer mente, at DF skiftede kurs. Men Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen svarede igen på Twitter:

“Siden 2006 har jeg talt for en model med differentieret pensionsalder, forudsat det kan laves fair og retfærdigt”.

DF-ordfører: Ikke overrasket

DFs finansordfører Rene Christensen siger til Netavisen Pio, at han ikke er overrasket over den nye måling:

“Mange danskere synes, at det er okay – hvis man så at sige har betalt kontingentet i mange år i Danmark – så at opnå nogle rettigheder,” siger Rene Christensen.

DF-ordføreren fortsætter:

”Det tror jeg, at vælgerne mener på tværs af partierne. Så er spørgsmålet selvfølgelig, hvordan man får udmøntet det. Hvilket netop er det, som for øjeblikket giver os nogle udfordringer under forhandlingerne. Alle europæerne samt folk fra Tyrkiet og Pakistan får jo også retten, fordi de har deres anciennitet med til Danmark. Hvis man spørger de samme vælgere, om de tror, at det er en god ide, så tror jeg, at de vil synes, der en rigtig dårlig ide. Også socialdemokraterne.”

René Christensen, finans- og miljøordfører for Dansk Folkeparti., oer også byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune. Foto: Steen Brogaard

Blå bloks vælgere bakker op

Målingen viser, at der generelt blandt blå bloks vælgere er opbakning til forslaget om tidlig pension for udvalgte grupper. 65 procent af Venstres nuværende eller potentielle vælgere støtter forslaget og 64 af procent af De Konservatives. Blandt De Radikales nuværende og potentielle vælgere er det 65 procent, som støtter forslaget.

Læs mere på Netavisen Pio her.