Efter flere ugers debat: Studenter får lov at køre studenterkørsel

0
1450
Jens Henrik Thulesen Dahl er DFs nye sundhedsordfører. I forvejen er han kommunal- uddannelses- og forskningsordfører. Foto: Steen Brogaard

Politisk aftale betyder, at årets studenter alligevel får lov at fejre studentereksamen med den traditionsrige studenterkørsel. Flere ugers pres er lykkedes, siger DFs uddannelsesordfører Jens Henrik Thulesen Dahl

Årets studenter får alligevel lov at fejre studenterhuen med den traditionsrige studenterkørsel rundt til familier i gamle lastbiler og hestevogne. Efter flere ugers politisk diskussion, hvor Dansk Folkeparti har lagt pres på regeringen, er alle Folketingets partier blevet enige om en aftale, der giver grønt lys til studenterkørslen.

På grund af coronarisikoen bliver studenterafslutningen dog ikke helt som den plejer. Partierne er blevet enige om en løsning, så studenterne må køre rundt klassevis, men hvor der til gengæld ikke må arrangeres store translokationer, hvor alle elever og forældre samles til overrækkelse af eksamensbeviser.

“Vi er blevet en enige om en aftale, hvor man kan køre studenterkørsel med sin klasse, og hvor man kun holder translokation med sin klasse. Dermed kan en eventuel smitterisiko holdes  indenfor klassen,” fortæller Dansk Folkepartis undervisningsordfører Jens Henrik Thulesen Dahl.

“Tænk jer om”

Studenterne og deres familier bliver samtidig bedt om at bære sig fornuftigt ad for at begrænse smitterisikoen mest muligt:

“Man skal tænke sig om og prøve at være forsigtige. Når studenterne kommer rundt til familierne, bør man f.eks. prøve at undgå, at bedsteforældrene, som kan være risikozonen, er til stede,” siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Han glæder sig over, at flere ugers pres har båret frugt:

“Vi har lagt et stort pres på længe. For DFs side har vi i flere uger været ude og sige, at vi ikke kan være bekendt ikke at give de unge nogle retningslinjer, så det kan lade sig gøre at køre studenterkørsel. Derfor er jeg rigtig glad for denne aftale,” siger han.

Minister: Velfortjent

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) kalder det velfortjent, at studenterne nu kommer på rundt på den traditionsrige tur:

“For de unge er studenterkørsel helt uden sammenligning den vigtigt begivenhed, og derfor er det glædeligt, at de unge får lov at sætte et festligt punktum for deres uddannelse og i øvrigt for et svært forår i coronaens tegn,” siger hun i en pressemeddelelse.