Efter Brexit: Laveste arbejdsløshed i Storbritannien i 43 år

0
10034

Aldrig har så mange været i beskæftigelse i Storbritannien som lige nu, viser nye tal

Frygten for stigende arbejdsløshed efter briternes beslutning om at forlade EU er indtil videre gjort til skamme. Som det konservative magasin The Spectator skrev i sidste uge om beskæftigelsesudviklingen i Storbritannien efter Brexit: ”Det er endnu en sort dag for Projekt Frygt”.

Baggrunden er nye tal fra Det Statistiske Departement i Storbritannien (ONS). De blev offentliggjort i sidste uge og viser, at arbejdsløsheden fra april til juni 2018 er faldet til 1,36 millioner voksne briter, svarende til 4,0 procent. Det er den laveste arbejdsløshed siden 1975.

”Aldrig har så mange mennesker været i arbejde i Storbritannien som nu,” fastslår The Spectator.

Forud for Brexit-afstemningen lød der advarsler fra Brexit-modstandere om, at et ja kunne få arbejdsløsheden til at stige med 500.000 personer.

”Men de tog helt fejl,” konstaterer The Spectator.

Færre EU-statsborgere arbejder i Storbritannien

Tallene viser også, at antallet af EU-borgere, der arbejder i Storbritannien, er faldet med 86.000 de sidste 12 måneder. Samtidig er antallet ikke-EU-statsborgere vokset med 74.000.

Selv om arbejdsløsheden er lav, er reallønnen ikke steget. 2,1 procent er lønninger inklusiv bonus steget det sidste år, hvilket er en reallønsstigning på 0,1 procent.

Se tal her: Statistical bulletin: UK labour market: August 2018