Dronebutik fik smadret ruder – hjalp PET i terrorsag

0
2006
Natten til tirsdag blev der blevet kastet sten mod ruderne hos en dronebutik i København, hvis ejere i weekenden stod frem på DR og fortalte om deres hjælp til PET's optrevling af et formodet terrornetværk. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Dronebutik i København fik smidt sten genne ruderne natten til tirsdag. Det skete kort efter, at butikkens ejere stod frem og fortalte om deres hjælp i terrorsag

En dronebutik i København, der har hjulpet Politiets Efterretningstjeneste (PET) med optrævlingen af en terrorsag, har fået smadret sine ruder.

Ejerne af dronebutikken stod frem i TV-Avisen og fortalte, at de har hjulpet PET i en sag, hvor en 30-årig mand fra København indkøbte og videresendt droner og droneudstyr til Islamisk Stat fra Danmark.

Dronehistorien var omtalt i TV-Avisen søndag og mandag aften, og natten til tirsdag blev der smidt sten ind gennem butikkens ruder.

“Jeg kan bekræfte, at vi har fået en anmeldelse derfra vedrørende noget hærværk. Det er sket i nat,” oplyser videpolitiinspektør Brian Belling fra Københavns Politi til Ritzau.

De to ejere fortalte til DR, hvordan de igennem et år hjakp PET med oplysninger om den 30-årige, som nu sidder varetægtsfængslet, mistænkt for at have sendt droneudstyr til IS.

Læs også: PET: Islamistiske grupper arbejder aktivt for at fremme militant islam i Danmark