Løkke: Måske deltager jeg selv i Marrakech

0
2119
I følge Jyllands-Posten var udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) tiltænkt rollen som Danmarks repræsentant, når Global Compact-aftalen skal underskrives i Marrakech i næste uge. Men Støjberg har meddelt, at hun ikke deltager. Foto: Jens Astrup/Scanpix 2018

Statsminister Lars Løkke Rssmussen (V) fastslår, at Danmark sender en minister til Marrakech, når FNs migrationspagt skal underskrives i næste uge

Det er fortsat uvist, hvem der skal repræsentere Danmark, når FNs migrationspagt Global Compact skal underskrives i Marrakech i Marokko den 10.-11. december. Men statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) understregede ved dagens hasteforespørgsel om FN-pagten, at Danmark deltager med en minister – og måske bliver det ham selv.

“Vi deltager på ministerniveau og jeg har ikke taget stilling til endnu, hvilken minister, der deltager og om jeg eventuelt selv gør det. Det vurderer jeg i de her dage, og det vurderer jeg bl.a. i lyset af den repræsentation, som andre lande møder ind med. Der tegner sig et klart billede af, at europæiske lande møder ind med ministre, og det gør Danmark derfor også,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Forvirringen om den danske deltagelse er opstået, fordi udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) har meldt afbud, og fordi udviklingsminister Ulla Tørnæs (V) heller ikke deltager. Det har sat gang i spekulationer om, at ministrene ikke har lyst til at deltage i Marrakech-konferencen ovenpå den voldsomme debat om aftalen, som kritikere frygter vil øge indvandringen til Europa.

Det var DFs formand Kristian Thulesen Dahl, som spurgte Løkke om deltagelsen ved dagens hasteforespørgsel i Folketinget. For som han sagde:

“Det kunne tyde på, at der er opstået intern kritik i regeringen af, hvad det er man har med at gøre. Det virker jo, som om, man har svært ved at finde ud af, hvem der skal deltage ved Marrakech-mødet,” sagde Kristian Thulesen Dahl.

Både den tyske forbundskansler Angela Merkel og den franske præsident Emmanuel Macron deltager i mødet. Mindst otte EU-lande deltager dog ikke i mødet. De har meddelt, at de enten ikke vil underskrive aftalen eller vil vente.