DF vil have efterskole-åbning øverst på dagsorden

0
2041
Jens Henrik THulesen Dahl slår poå Facebook til lyd for, at der findes en løsning for efterskolerne,

Hvis det fagligt og sagligt kan forsvares, skal der hurtigst muligt findes en løsning, så 30.000 efterskole-elever kan komme tilbage på skolerne, mener Dansk Folkeparti

240 efterskoler og 30.000 elever venter lige nu på svar på, hvornår skolerne kan få lov at åbne igen. Står det til Dansk Folkeparti, skal der findes en løsning, så eleverne kan komme tilbage inden sommerferien. Det er ét af de ønsker, som DF har givet topprioritet i forhandlingerne med regeringen om næste fase af genåbningen.

Dansk Folkepartis uddannelsesordfører Jens Henrik Thulesen Dahl har lavet en video på Facebook om efterskolernes situation. Her slår han til lyd for en sundhedsmæssig forsvarlig genåbning.

“Eksperter har peget på at det er et løst grundlag regeringen har besluttet at sende børnene hjem på. Derfor opfordres regeringen til at se på om ikke man på et sagligt og fagligt grundlag kan finde mulighed for, at eleverne kan komme tilbage. Til glæde og gavn for de 30.000 elever,” siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

“Derfor opfordres regeringen til at se på om ikke man på et sagligt og fagligt grundlag kan finde mulighed for, at eleverne kan komme tilbage”

Jens Henrik Thulesen Dahl, uddannelsesordfører, DF

Han fastlår, at efterskole-opholdet for mange er et af livets største oplevelse. Derfor er det afgørende, at eleverne kan få lov at vende tilbage og afslutte året sammen med kammeraterne.

“Efterskoleopholdet er for mange et ophold, hvor de modnes, hvor de laver fællesskab og hvor de lærer at stå på egne ben. Og specielt den sidste tid af opholdet er der, hvor det hele kulminerer. Det er der, hvor de tætte bånd, de bindes,” siger Jens Henrik Thulesen Dahl.

Hans video kan ses på facebook her.

Efterskoler: Vores elever har brug for at komme tilbage

Formanden for Efterskolerne, Torben Vind Rasmussen, håber også på en løsning. På foreningens hjemmeside skriver han, at man arbejder “målrettet på at sikre os, at efterskolerne ligger højt på dagsordenen, når partilederne mødes til politiske forhandlinger om genåbningsplanen”.

“Vi går nu målrettet efter en sundhedsfaglig vurdering af, hvordan efterskolerne kan genåbne og ikke mindst, at det sker på tryggeste vis i forhold til smitterisiko, retningslinjer osv. Der er mange grunde til at gå den vej. For det første har vores elever stærkt brug for at komme tilbage og få bundet en sløjfe på den tid, hvor efterskolen har været deres familie, hjem, fritidsliv og skole. For det andet skal vi som efterskoler indstille os på at justere vores tilbud i den tid, der kommer efter corona. Noget af det vil ske centralt, men rigtig meget vil skulle justeres på den enkelte skole,” skriver Torben Vind Rasmussen på efterskolerne.dk