DF: Staten må redde Den Blå Planet fra lukning

0
1391
Den Blå Planet er Danmarks næststørste dyreattraktion, kun overgået af Københavns Zoo. Foto: Jens Bangsbo/Den Blå Planet

En af landets største turistattraktioner, Den Blå Planet, er truet af lukning på grund af coronapandemien. ”Staten må komme med nogle penge,” siger Peter Skaarup (DF) til Berlingske.

Hvad vil regeringen gøre for at sikre “Den Blå Planet” mod lukning?

Det spørgsmål har Dansk Folkepartis gruppeformand Peter Skaarup stillet til kulturminister Ane Halsborg-Jørgensen.

Anledningen er lige så enkel som den er trist: Hvis ikke Den Blå Planet, en af landets største turistattraktioner, får hjælp, må den dreje nøglen.

“Vi har penge til næste år, og derefter skal vi begynde at finde nye steder til dyrene,” sagde Den Blå Planets adm. direktør Jon Diderichsen for nylig til Berlingske.

Turisterne bliver væk

Den Blå Planet, der ligger i Kastrup, er Nordeuropas største akvarium. Den var med 545.000 besøgende i 2019 den næststørste dyreattraktion i Danmark, kun overgået af Københavns Zoo.

Coronapandemien har imidlertid kostet dyrt. Udenlandske turister udgør mere end 60 procent af de besøgende, men de bliver væk i øjeblikket. Forskellige kampagner har ikke kunnet vende udviklingen, heller ikke et milliontilskud fra de oprindelige investorer eller et statstilskud i 2020 til halvering af billetpriserne.

Foto: Den Blå Planet

Den Blå Planet har gennemført sparerunder og ifølge adm. direktør Jon Diderichsen er det nu ikke muligt at spare mere, hvis ikke det skal gå ud over dyrene. Samtidig vil det ifølge direktøren koste 60 millioner kroner at lukke Den Blå Planet, fordi de mange tusinde dyr skal fragtes til andre akvarier i verden.

Derfor er der brug for hjælp fra staten, mener Dansk Folkeparti:

“Jeg synes, at vi fra Folketingets side skal være opmærksomme på, at de har nogle vigende besøgstal på grund af coronakrisen, fordi der ikke kommer nogen turister. Hvis de skal få ender til at nå sammen, så skal staten komme med nogle penge,” siger han til Berlingske.

Flere turistattraktioner skal hjælpes

Det er ikke den eneste turistattraktion, som Dansk Folkeparti vil hjælpe:

”Vi lægger op til, at regeringen og Folketingets bør kigge rundt på turister attraktioner i hele landet, som har været presset på besøgstal og manglende turister. Vi ser meget gerne, at man sætter en pulje af til at hjælpe dem, der har behov for det. Selv om de ti en vis grad har fået hjælpepakkerne, er nogle stadig pressede, ” siger Peter Skaarup til Berlingske.