DF sikrer renovering af mindetavler for Danmarks faldne soldater

0
2424
DFs lokalformand i Slagelse, Peter Kiralyfalvy, ved anlægget med mindetavlerne, som Slagelse byråd nu har bevilget 500.000 kroner til en renovering af. Foto: Privat

Dansk Folkepartis folketingskandidat og byrådsgruppe i Slagelse har arbejdet sammen om et forslag om penge til renovering af de hårdt prøvede mindetavler på Garderhusarkasernen i Slagelse. Nu har et flertal i Slagelse byråd bevilget 500.000 kr. til renoveringen

To mindetavler på Garderhusarkasernen i Slagelse for Danmarks faldne soldater i bl.a. Anden Verdenskrig og Afghanistan, trænger i den grad til at blive renoveret, og nu er der udsigt til, at det bliver gjort.

Takket være et samarbejde mellem Dansk Folkepartis lokale folketingskandidat og DFs byrådsgruppe, er det nemlig lykkedes at få Slagelse byråd til at afsætte 500.000 kroner til renoveringen.

Historien kort:

DFs folketingskandidat i Slagelse-kredsen, Martin Henriksen, besøgte på et tidspunkt Garderhusarkasernen (tidl. Antvorskov Kaserne), hvor han selv har været soldat, sammen med DFs lokalformand Peter Kiralyfalvy. Martin bemærkede, at mindetavlerne ikke var så pæne, og på kasernen kunne man fortælle, at man var i gang med at forsøge at finde fundraising til en renovering.

Derefter stillede byrådsmedlem for DF, Palle Kristensen, et forslag i byrådet om at bevilge 500.000 kroner til en renovering, og på byrådsmødet i sidste uge, gav 26 ud af byrådets 31 medlemmer et principielt ja til at bevillingen.

Principielt, fordi sagen først skal en tur forbi økonomiudvalget. Her skal det sikres, at bevillingen ikke er i strid med kommunalfuldmagtens regler for, hvad kommunen må støtte økonomisk. Desuden skal det konkretiseres, hvad det præcis er, pengene skal bruges til.

Palle Kristiansen, byrådsmedlem for DF i Slagelse. Foto: Slagelse Kommune

”Vi skylder en stor respekt til alle, som har betalt med den højeste pris – deres liv – for, at vi kan leve i et frit Danmark. Både her i landet, men også i fremmede lande som Afghanistan har danskere måtte ofre deres liv for Danmark. Vi håber, at alle i Slagelse byråd vil sige ja til at ære disse brave mennesker med den respekt , de fortjener,” sagde DFs Palle Kristensen for nylig til Sjællandske.

”Vi skylder en stor respekt til alle, som har betalt med den højeste pris”

Palle Kristiansen, byrådsmedlem (DF), til Sjællandske

Han håber, at renoveringen af mindetavlerne kan være på plads inden flagdagen for Danmarks udsendte den 5. september 2021.

Ud over en rensning og en ansigtsløftning til mindetavlerne, der er mærket af vind og vejr og mangler enkelte bogstaver, omfatter bevillingen en ombygning af det mindeanlæg, som tavlerne er en del af.

Martin Henriksen, folketingskandidat for DF, og DFs lokalformand Peter Kiralyfalvy, da de sammen besøgte Garderhusarkasernen (tidl. Antvorskov Kaserne) for nylig. Foto: Privat
Mindetavlerne ærer Danmarks faldne soldater i bl.a. 2. Verdenskrig og Afghanistan. Foto: Privat