DF sætter ytringsfriheden i centrum på Kulturnatten

0
3905
Dansk Folkepartis folketingsgruppe og europaparlamentsmedlem Anders Vististen fotograferet til DFs årsmøde. Foto: Asger Garde

Kunstnerne Kristian von Hornsleth og Firoozeh Bazrafkan er blandt de markante kulturpersoner, som er inviteret af Dansk Folkeparti til at give et indspark om ytringsfrihed under Kulturnatten på Christiansborg fredag den 13. oktober

Med taler og indslag af en række markante kunstnere og kulturpersoner sætter Dansk Folkeparti fokus på ytringsfriheden, når dørene fredag aften åbnes til Christiansborg i anledning af Kulturnatten 2023.

Anledningen er regeringens lovforslag om “Forbud mod utilbørlig behandling af religiøse genstande”, kendt som koranloven. Dansk Folkeparti betragter forslaget som et angreb på et af Danmarks vigtigste frihedsrettigheder, nemlig ytringsfriheden. Derfor har DF inviteret en række kunstnere og kulturpersoner, der har markeret sig kritisk overfor koranlovsforslaget. De er alle inviteret til at komme med et indspark til debatten, helt efter eget valg.

Blandt de inviterede er den dansk-iranske kunstner Firozeeh Bazrafkan, hvis koran-happenings, der er en kritik af dobbeltmoralen og kvindeundertrykkelsen hos det iranske præstestyre, risikerer at blive forbudt, hvis regeringens lovforslag gennemføres.

Programmet hos Dansk Folkeparti ser sådan ud:

19.00: Kristian von Hornsleth, kunstner
20.00: Susanne Elmark, operasangerinde
20.30: Mikkel Andersson, journalist, chefredaktør for Kontrast
21.00: Mustafa Sayegh, forfatter, stifter af Foreningen Frafalden
21.30: Mette Frobenius, standup-komiker, formand for Husets Teater
22.00: Firoozeh Bazrafkan, kunstner

Dansk Folkepartis folketingspolitikere deltager også i Kulturnatten og er aftenen igennem klar til en snak med alle, der kommer forbi DFs arrangement, der finder i retsudvalgets lokale på Christiansborg (mødeværelse S-092).