DF-formand: Nye forsvars-milliarder skal styrke dansk industri

0
3764
Morten Messerschmidt fik en rundvisning på Weibel Scientific, som bl.a. huser et testcenter for radarer. Foto: Christian Bülow

Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt gæstede torsdag radar-producenten Weibel Scientific i Allerød. “Det er kun naturligt, at de kommende forsvarsinvesteringer er med til at understøtte dansk forsvarsindustri”, siger han

Forsvaret og den internationale sikkerhedssituation var på dagsorden, da Dansk Folkepartis formand Morten Messerschmidt torsdag formiddag besøgte Allerød-virksomheden Weibel Scientific, som producerer højt specialiserede radar-systemer, der anvendes verden over til både civile og militære formål.

Partierne bag forsvarsforliget blev tidligere på året enige om at investere 143 mia. kroner frem mod 2030 i dansk forsvar og sikkerhed, og Dansk Folkeparti mener, at den enorme investering i videst muligt omfang skal understøtte dansk forsvarsindustri.

Dét synspunkt blev DF-formand Morten Messerschmidt kun bekræftet i ved dagens besøg hos Weibel, som er en global virksomhed med tilstedeværelse i mere end 45 lande og strategiske samarbejder med flere Nato-lande, herunder USA.

Morten Messerschmidt blev vist rundt på Weibel Scientific af Peder Pedersen, Senior Sales Executive (former CEO). Foto: Christian Bülow

“Weibel er et godt eksempel på den unikke know how og specialisering, som dansk forsvarsindustri repræsenterer, og når vi nu står overfor at skulle investere over 140 milliarder kroner i forsvaret, så er det naturligt, at denne investering også bruges til at understøtte den danske industri og dermed bidrage til det et dansk væksteventyr”, siger Morten Messerschmidt.

Weibel producerer og samler sine radarer i Allerød, hvor der også er et testcenter for de avancerede produkter. Morten Messerschmidt fik en grundig rundvisning på virksomheden, og han er imponeret:

“Som dansker kan man kun være stolt over, at vi på forsvarsområdet har så stærke virksomheder, og det er jo win win, hvis industrien kan få et yderligere løft med de investeringer, der skal foretages i forsvaret de kommende år”, siger Morten Messerschmidt.