DF: Politiet skal efterforske Enhedslistens dukkeafbrændinger

0
1424
En dukke med et Lars Løkke-portræt bliver antændt under en Sankt Hans-festen i en kreds af folk omkring Enhedslisten.

DF vil have efterforsket de afbrændinger af dukker af Lars Løkke Rasmussen og Pia Kjærsgaard til Skt. Hans-fester, som Enhedslistens borgmester Ninna Hedeager Olsen har deltaget i

Afbrænding af dukker med politiske modstander til fester i Enhedslisten skal undersøges af politiet. Det mener Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup.

Enhedslistens miljø- og teknikborgmester i København, Ninna Hedeager Olsen, har på Facebook vist billeder fra en Sankt hans-fest, hvor der blev brændt en dukke af, der forestillede fhv. statsminister Lars Løkke Rasmussen. Hun har fortalt, at det var en fast tradition, at der blev afbrændt dukker med politiske modstandere til Sankt Hans-festen, som også markerede hendes forældres bryllupsdag. Ud over Lars Løkke Rasmussen har der bl.a. været afbrændt en dukke af Pia Kjærsgaard.

Ninna Hedeager Olsen har nu på Twitter og Facebook undskyldt overfor Lars Løkke Rasmussen og Pia Kjærsgaard. En undskyldning som begge har modtaget.

Ninna Hedeager Olsens opslag på Facebook.

Den venstreorienterede dukke-afbrænding kom frem i forlængelse af weekendens corona-demonstration, hvor der blev sat ild til en dukke af statsminister Mette Frederiksen med påskriften “Hun må og skal aflives”. En sag, der har ført til, at tre mænd nu er fængslet.

Dansk Folkeparti mener, at dukke-afbrændingerne hos Enhedslisten er i samme kategori som afbrændingen af Mette Frederiksen-dukken. Derfor har retsordfører Peter Skaarup nu rejst sagen overfor justitsminister Nick Hækkerup (S).

DFs retsordfører Peter Skaarup rejser sagen om afbrændingen af dukker med politiske modstandere i Enhedslisten overfor justitsminister Nick Hækkerup. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

“Vi mener, at justitsministeren skal se på det. Når man brænder en dukke med Lars Løkke af på bålet, er det jo en måde at opildne og true på, ligesom vi så med afbrændingen af dukken med Mette. I den sag er der anholdt nogle personer, hvilket er fint, men når det så kommer frem, at det samme er foregået i Enhedslistens baghave, så bør det også underkastes en efterforskning,” siger Peter Skaarup til ditOverblik.

Afbrændingen af Mette Frederiksen-dukken foregik offentligt, de andre foregik til private fester. Er der ikke stor forskel?

”Vi ved jo ikke, hvad der er foregået til de fester i Enhedslisten. Men vi ved fra andre sager, at Enhedslisten har et meget, hvad skal jeg sige, kuriøst bagland. Der er miljøer i Enhedslistens bagland, der har nogle meget voldsomme synspunkter og tendenser,” siger Peter Skaarup.

Han skrev tidligere på ugen på Twitter, at sagen er pinlig for Enhedslisten og at en lignende sag ville føre til eksklusion i andre partier. Enhedslistens politiske leder Pernille Skipper har taget afstand fra afbrændingen, som hun har kaldt “ualmindelig dårlig opførsel”. Men hun har samtidig udtalt, at hun ikke kan forestille sig, at sagen får yderligere konsekvenser for Ninna Hedeager Olsen.

Læs også:

Enhedslisten-borgmester undskylder afbrænding af Løkke- og Pia Kjærsgaard-dukker