48.000 støtter borgerforslag om at stille Mette F. for rigsretten

0
3315
Over 46.000 personer støtter nu, at statsminister Mette Frederiksen (S) skal stilles for en rigsret på grund af minkskandalen. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Borgerslaget “Mette Frederiksen for en rigsretssag Nu” er tæt på have støtter nok til at skulle behandles i Folketinget

OPDATERET: Et borgerforslag om at stille statsminister Mette Frederiksen (S) for en rigsret er tæt på at nå de 50.000 underskrifter, som betyder, at det skal behandles i Folketinget.

Forslaget blev startet på Folketingets borgerforslag.dk den 8. januar, og onsdag kl. 18 har 48.081 personer skrevet under med NemID. Dermed er det formentlig kun et spørgsmål ganske få dage, inden forslaget når de nødvendige 50.000 underskrifter.

Det er fire private borgere, der står bag forslaget. Anledningen er selvfølgelig minksagen, hvor regeringen den 4. november beordrede alle mink i Danmark aflivet. Den beslutning viste sig hurtigt at mangle et lovgrundlag, men selv om statsminister Mette Frederiksen blev klar over, at beslutningen var ulovlig, så fortsatte aflivningen, der nu fører til en historisk stor erstatning på 19 milliarder kroner til minkerhvervet.

“Mette Frederiksen skal redegøre for den manglende hjemmel til at aflive sunde og raske mink inklusive avlsdyr,” lyder begrundelsen i borgerforslaget, som Bente Dahl Pedersen fra Skive er hovedforslagsstiller på.

“Politikerne trækker sager i langdrag”

Folketinget har nedsat en granskningskommission til at undersøge minksagen, men forslagsstillerne vil ikke vente til der ligger en redegørelse fra kommissionen. De vil, som de skriver, have “Mette Frederiksen for en rigsretssag Nu”.

“Jeg er ved at være træt af, at politikerne trækker ting i langdrag. Under normale omstændigheder skulle de selv have lov at finde ud af det, men hvis vi kan lægge pres på, kan vi måske flytte nogle af de partier, der ikke ved, hvor de skal stå henne,” siger en talsmand for forslagsstillerne, Jesper Thygesen, til Jyllands-Posten.

Borgerforslaget “Mette Frederiksen for en rigsretssag Nu” kan ses her