DF holder fast trods kritik: Biler skal konfiskeres ved farlig kørsel

0
1479
Arkivfoto

FDM og Landsforeningen for Forsvarsadvokater kritiserer aftalen om konfiskering af en bil, hvis den bliver brugt til grove overtrædelser af fartgrænsen. DFs retsordfører Peter Skaarup mener dog, at aftalen er en nødvendig tilføjelse til politiet

En bred aftale, som blev indgået tilbage i december med blandt andet Dansk Folkeparti, siger, at en bil skal konfiskeres, hvis den for eksempel har været brugt til meget grove overtrædelser af fartgrænsen. Aftalen kritiseres nu af bilejernes organisation, FDM, og Landsforeningen af Forsvarsadvokater. De mener, at det kan skabe urimelige situationer, hvis politiet har lovhjemmel til at beslaglægge en bil, selvom ejeren intet har at gøre med den kriminelle handling. Det skriver BT.

”Der kan sagtens være situationer, hvor man som helt almindeligt menneske låner sin bil ud til familie eller venner uden at have den fjerneste chance for at vide, at samme bil lidt senere bliver brugt til noget, der karakteriseres som vanvidskørsel,” siger Dennis Lange, som er chefkonsulent hos FDM, til BT.

Dennis Lange siger yderligere, at han ikke mener, at den slags hører hjemme i et retssamfund som det danske.

DF holder fast

Dansk Folkeparti er ét af de partier, som står bag den brede politiske aftale. DFs retsordfører Peter Skaarup siger til BT, at man kan se på, om der kan laves nogle ændringer i forslaget. Men han mener, at aftalen er en nødvendig:

”For Dansk Folkeparti har det handlet om at tage bilerne fra vanvidsbilisterne på stedet. Det hensyn overskygger mange andre hensyn,” siger Peter Skaarup til BT.

”Det er fænomenet puljebiler, hvor bandegrupperinger har puljebiler, som mange forskellige kører i. Det er et spørgsmål om, at man har problemer med overhovedet at konfiskere bilerne,” fortsætter han.

Peter Skaarup peger på, at der er kriminelle, der spekulerer i at overtræde færdselsloven i en bil, de ikke ejer for at undgå, at bilen bliver konfiskeret. Han mener derfor, at forslaget vil give resultater.