DF og K stod sammen og skaffede millioner til ældre og udsatte i København

0
1342
Finn Rudaizky er medlem af Borgerrepræsentationen i København og regionsrådet i Region Hovedstaden for Dansk Folkeparti i København.

Dansk Folkeparti og Konservative Folkeparti valgte en ny strategi under årets budgetforhandlinger i Københavns Kommune. Det gav bonus på ældre- og socialområdet, fortæller DFs gruppeformand Finn Rudaizky

Næsten 100 millioner kroner mere til ældreområdet og 300 millioner kroner mere til handicappede, udstødte og hjemløse. Sådan ser bundlinjen ud i det budget for Københavns Kommune, som et stort politisk flertal blev enige om i sidste uge. Og de mange ekstra penge til ældre- og socialområdet skyldes i høj grad et pres fra Dansk Folkeparti og Konservative Folkeparti, som i år valgte en ny, fælles strategi under budgetforhandlingerne.

”Vi lavede et forhandlingssamarbejde med de konservative for at kunne lægge et større pres på de øvrige partier under forhandlingerne. Tidligere har vi forhandlet hver for sig, men vi spurgte de konservative, om vi ikke skulle lægge mandaterne sammen og udfærdige en fælles ønskeseddel om de ting, vi var enige om. Det var de med på,” fortæller Finn Rudaizky, gruppeformand for Dansk Folkeparti i København.

De to partier besluttede samtidig, at de ville stå og gå sammen. Det skulle ikke være muligt at spille partierne ud mod hinandenDerfor lykkedes det ifølge de to partier at få afsat flere penge til både ældre- og socialområdet:

De ældre har fået knap 100 mio. kr., som bl.a. skal gå til:

  • Plejehjemmene lukker ikke længere reelt ned kl. 15, når dagvagten går hjem
  • Flere kulturaktiviteter på plejehjemmene
  • Bedre mad til de ældre

Socialområdet har nu fået et løft på 300 mio. kr., som konkret skal bruges til fx:

  • Bedre boligforhold for de handicappede
  • Mere personale på bostederne
  • Mere praktisk hjælp, herunder hjælp til at komme til lægen og tandlæge

Bedste resultat i mange år

”Vi har årevis påpeget, at ældreområdet og handicapområdet skriger på et løft. Frank Jensen (socialdemokratisk overborgmester, red.), har hørt på vores kritik i årevis. Jeg tror, at med den fokus, der har været på bl.a. ældreområdet de seneste måneder, var det svært for at de andre partier at sige nej til vores ønsker,” siger Finn Rudaizky.

Den konservative gruppeformand Jakob Næsager mener ligesom Finn Rudaizky, at resultatet er blandt de bedste i mange år på ældre- og socialområdet. I en pressemeddelelse siger han:

”Vi er stolte over, at vi har hævet niveauet på socialområdet op til nærheden af niveauet på Frederiksberg. Det niveau vi tidligere havde i København, kunne vi ikke være bekendt”.