DF: København bør navngive en vej efter Bent Fabricius-Bjerre

0
2074
Bent Fabricius-Bjerre døde tirsdag efter kort tids sygdom i en alder af 95 år. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

DF i København foreslår, at kommunen hylder komponisten Bent Fabricius Bjerre ved at opkalde en vej eller plads efter ham

Københavns Kommune bør navngive en vej eller plads efter komponisten Bent Fabricius-Bjerre, der døde tirsdag i en alder af 95 år. Det mener Finn Rudaizky, som er gruppeformand for Dansk Folkeparti i Københavns Borgerrepræsentation.

Bent Fabricius Bjerre har spillet sig ind i alle danskers hjerter med et utal ørehængende melodier, bl.a. den verdensberømte “Alley Cat” og kendingsmelodierne til Olsen Banden og Matador. Derfor er det oplagt at hylde “Forelsket i København”-komponisten ved at opkalde en vej eller plads efter ham, mener DF:

”Vi kan tydeligt aflæse Bent Fabricius-Bjerres enorme folkelige popularitet i disse dage, hvor tusinder af danskere sender ham en sidste kærlig hilsen. Bent Fabricius var en stor kunstner og et sympatisk og beskedent menneske. Vi bør minde ham med at opkalde en vej eller plads efter ham i København,” siger Finn Rudaizky.

“Bent Fabricius var en stor kunstner og et sympatisk og beskedent menneske”

Finn Rudaizky, gruppeformand, DF i København

I forvejen har København flere veje og gader opkaldt efter komponister. Mange af komponisterne, der har lagt navn til gaderne, er udenlandske.

”I Bent Fabricius Bjerre har vi en dansk komponist, hvis melodier alle kan nynne med på selvom de bliver vækket klokken tre om natten,” siger Finn Rudaizky, som vil bede kommunens Vejnavnenævn om at se på forslaget.

”Bent Fabricius-Bjerre var dansk kultur- og musikhistorie af fornemste karat og bør som sådan hyldes af landets hovedstad,” mener DF-politikeren.

Se Bent Fabricius Bjerre spille temaet fra Matador her: