DF klar til at genåbne dele af kulturlivet

0
1166
Morten Messerschmidt kalder det en totalt falliterklæring, at Europa-Parlamentet selv betaler for at få bragt interviews med danske parlamentarikere. Foto: Carsten Lundager

Smittetallet for corona er faldende, og derfor bør der kigges på muligheden for at genåbne bibliotekerne, mener DFs kulturordfører Morten Messerschmidt

Betyder de faldende coronasmittetal, at vi kan begynde at åbne op for dele af kulturlivet igen? Ja, mener Dansk Folkepartis kulturordfører og næstformand, Morten Messerschmidt. Han undrer sig i Politiken over, at bibliotekerne fortsat skal holde lukket.

”Jeg kan faktisk ikke forstå, hvorfor bibliotekerne stadig er lukkede. Jeg ved, at de for rigtig mange mennesker er en helt naturlig og vigtig del af hverdagen, hvor man læser dagens avis, bladrer lidt i nye bøger og orienterer sig,” siger Morten Messerschmidt til Politiken.

Han understreger, at en åbning selvfølgelig skal være med restriktioner:

”Man kunne sagtens arbejde med antalsrestriktioner og brug af handsker og mundbind og håndtere det, sådan som vi også gør det i kirkerne. Hvis ikke man åbner de steder, hvor man helt oplagt godt kan håndtere det, frygter jeg, folk bliver så modløse, at de holder op med at overholde reglerne der, hvor det kræver en større indsats, for eksempel i supermarkedet,” siger Morten Messerschmidt.

Bibliotekerne er ikke det eneste, der står højt på Dansk Folkepartis liste over kulturaktiviteter, der bør kigges på. Museer og steder, der er en naturlig del af folks hverdag, bør der også kigges på, mener Dansk Folkeparti.

”Typisk går man rundt med sin kæreste, sin mormor eller andre nære kontakter. Derfor synes jeg godt, man kan overveje at åbne de store institutioner, som giver folk noget åndeligt indhold, naturligvis med behørige restriktioner,” siger Morten Messerschmidt.