DF jubler: Millioner til ældrepleje i Aarhus

0
1353
Jette Skive (DF), der er rådmand for social- og sundhedsområdet i Aarhus. Foto: Hanh Nguyen Andersen

Det er et historisk løft, siger sundheds- og omsorgsborgmester Jette Skive om budgetaftale i Aarhus, der tilfører 232 mio. kr ekstra til ældreområdet

“Jeg kan slet ikke beskrive, hvor glade vi er over den her aftale. Det er et historisk stort løft, vi nu laver på ældreområdet, og det kan vi kun være stolte over”.

Sådan lyder det fra Jette Skive (DF), sundheds-og omsorgsborgmester i Aarhus, efter at et bredt flertal i Aarhus byråd torsdag aften indgik en budgetaftale.

252 mio. kroner bliver der tilført ældreområdet over hele budgetperioden. Det er endnu mere end de 160 mio. kroner, som Dansk Folkeparti gik til forhandlingerne med – og markant mere end det løft på 30 mio. kroner inklusiv en række store besparelser, som borgmester Jacob Bundsgaard og Socialdemokratiet havde lagt op til i første omgang.

“Det betaler sig at bide sig fast i bordkanten. Takket være Dansk Folkeparti kommer der nu et markant løft på normeringerne for vores personale, både i hjemmeplejen og på de enkelte plejehjem. Vi får mere tid til at yde en kærlig pleje og omsorg, og så er arbejdet med kendt hjemmehjælper blevet permanent. Det kommer til at blive mærket derude,” siger Jette Skive.

Flere penge til demente

For kommunens demente borgere er der også udsigt til et tiltrængt serviceløft. Demenscentrum Århus er sikret 8 millioner kroner i 2021 og et løfte om, at der skal ses på, hvordan demensområdet skal finansieres fremad:

“På demensområdet mangler der varme hænder til vores specialplejehjem for borgere med svær demens. Vi har sikret et løft og kigger nu frem mod nye og bedre rammer, når plejehjemmet flytter til nye lokaler på Skovvangsvej. Til næste års budgetforhandlinger er der så en opgave for at sikre det rette niveau, så vi kan tilbyde en god og omsorgsfuld pleje til dem, som er forsvundet ind i demensens mørke. Også her har Dansk Folkeparti sat et markant fodaftryk til gavn for nogle af de allersvageste ældre,” siger Jette Skive.

Knud Mathiesen, byrådsmedlem i Aarhus og formand for menighedsrådet i Borum Kirke.

Løft til socialområdet

DF glæder sig også over, at der afsættes midler til bl.a. socialområdet, beskæftigelsen og klima. Byrådsmedlem Knud N. Mathiesen siger:

“Vi er i yderst tilfredse med, at socialområdet får et løft, så vi forhåbentlig kan få gjort op med de mange møgsager på vores botilbud. De ekstra midler til grønne områder er også en hjertesag for DF, da vi længe har kæmpet for flere parker og træer i vores bysamfund. Endeligt er vi glade for at kunne hjælpe nyuddannede og arbejdsløse med at komme tilbage på arbejdsmarkedet efter corona. Det er afgørende for vores velfærdssamfund, at de nyledige ikke bliver langtidsledige over det kommende år, hvilket vi har taget hånd om i den her aftale,” siger Knud N. Mathiesen.