DF frygter andre EU-borgere kan få del i tidlig pension

0
1464
René Christensen, finans- og miljøordfører for Dansk Folkeparti., oer også byrådsmedlem i Guldborgsund Kommune. Foto: Steen Brogaard

Borgere i andre EU-lande vil også kunne gøre brug af den tidlige pension. Det bekymrer DF’s finansordfører René Christensen, skriver Jyllands-Posten

Regeringens udspil om tidlig pension er som udgangspunkt målrettet danskerne. Men DF frygter, at også udenlandske borgere vil kunne få fingre i den tidligere pension. Det skriver Jyllands-Posten.

En del af udspillet lige nu er nemlig, at EU-borgere vil kunne opnå ret til tidlig pension, hvis de har boet eller arbejdet i Danmark i et år.

Det bekymrer Dansk Folkeparti, siger finansordfører René Christensen, og det er med til at bremse forhandlingerne.

”Vi kunne få lavet en hurtig aftale, hvis det kun gjaldt for danske statsborgere,” siger René Christensen til Jyllands-Posten.

Lang tid undervejs

Regeringen og resten af Folketinget er et par uger inde i forhandlingerne om tidlig pension, og noget af det, der diskuteres, er ekstra anciennitet. Alle over 18 år betaler i dag ATP-bidrag og er dermed registeret i ATP’s register, skriver Jyllands-Posten.

Det betyder dog også, at ATP ikke har data på borgere, som startede på arbejde, før de fyldte 18. En løsning kan derfor være ekstra 1,25 års anciennitet. Til Jyllands-Posten kalder René Christensen, at de ekstra år en ”blankocheck”. Han understreger dog, at det ikke vil få Dansk Folkeparti til at sige nej til en aftale.

Dansk Folkeparti har i mange år talt for en aftale om ret til tidligere pension for nedslidte. Ifølge Jyllands-Posten står partiet da også til at få en nøglerolle i forhandlingerne, da det med Enhedslisten og SF vil kunne sikre mandaterne.