Kristian Thulesen Dahl: Messerschmidt er oplagt som næste DF-formand

0
2908
Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl og næstformand Morten Messerschmidt. Foto: Carsten Lundager

Morten Messerschmidt melder sig parat til at gå efter formandsposten, når Kristian Thulesen Dahl stopper. DF-formanden siger til Politiken, at Morten Messerschmidt er en oplagt arvtager

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl ser næstformand Morten Messerschmidt som sin oplagte afløser, den dag han trækker sig som formand. Det siger DF-formanden i et interview med Politiken, der også har talt med Messerschmidt, der melder, at han gerne vil være formand, når Thulesen Dahl vælger at stoppe.

“Jeg kan sagtens se Morten en dag som formand for Dansk Folkeparti,” siger Kristian Thulesen Dahl til Politiken.

Til det siger Morten Messerschmidt:

“Jeg er glad for den opbakning og tillidserklæring og kan sige, at den dag, Kristian træffer beslutning om ikke at ville være formand længere, så er jeg klar, hvis et årsmøde ønsker det”.

“den dag, Kristian træffer beslutning om ikke at ville være formand længere, så er jeg klar, hvis et årsmøde ønsker det”

Morten Messerschmidt, DF-næstformand, til Politiken

“Jeg har partiets opbakning”

Udtalelserne kommer i forbindelsen med en ny bog, “Kong Kristian – mennesket, magten og faldet”, der udkommer på mandag. Bogen, der er baseret på anonyme kilder, er blevet forhåndslanceret på rygter om kupplaner i partiet, men Kristian Thulesen Dahl fastslår i interviewet med Politiken, at han har planer fortsætte som formand i nogle år endnu:

“Ja, altså – jeg har ikke noget bestemt årstal, men det er en del år, ” siger han – og fortsætter:

“Hvis jeg har en fornemmelse af, at partiet ikke står bag mig som formand, så er det klart, så er der en ny situation, men jeg må sige, at nu kender jeg Dansk Folkeparti rigtig godt, og har haft lejlighed til det sidste år at tale med rigtig, rigtig mange af vores folk i baglandet og jeg er helt tryg ved, at jeg helt generelt har partiets opbakning til at være formand”.

“jeg er helt tryg ved, at jeg helt generelt har partiets opbakning til at være formand”

Kristian Thulesen Dahl til Politiken

Morten Messerschmidt kalder bogens rygter for “gammelt sniksnak” og “fabulanteri” og siger:

“Jeg bestræber mig på at udfylde rollen som næstformand så godt som muligt og går hverken med formandsplaner, altså i konkret forstand, eller kupplaner eller ander planer end om i fællesskab med resten af folketingsgruppen at få genrejst Dansk Folkeparti”.

Pia Kjærsgaard: Fuld støtte til ledelsen

Dansk Folkepartis stifter Pia Kjærsgaard erklærer på Facebook, at Kristian Thulesen Dahl og partiets øvrige ledelse har hendes fulde opbakning og støtte:

“For tiden gennemlever Dansk Folkeparti en svær periode, hvor vi alle så at sige kæmper fra hus til hus for at genskabe det danske folks tillid til vort, for landet, nødvendige arbejde. I en sådan situation opstår der ofte mange myter, sat i søen af vore modstandere, som ikke vil os det godt. Jeg skal i den forbindelse opfordre alle – tillidsfolk som vælgere – til sammen med mig at gøre deres allerbedste for at hjælpe Dansk Folkeparti i denne tid, sådan at vi sammen med andre gode kræfter vil kunne fjerne den socialistiske regering,” skriver Pia Kjærsgaard på Facebook.