DF-jubel i Odense: Ældreområdet tilføres millioner

0
1376
Carsten Sørensen (DF) er DFs medlem af det nye regionsråd i Region Syddanmark.

Ældreområdet tilføres 100 millioner kroner i Odense Kommune. Det betyder flere ansatte på plejehjem og i hjemmeplejen og genindførelse af klippekortet

De ældre i Odense kan glæde sig over den budgetaftale, som et stort flertal i byrådet har indgået. Det samme kan Dansk Folkeparti. For mange af DFs ønsker er med i aftalen, der tilfører 100 millioner kroner ekstra til ældreområdet.

Pengene skal bl.a. gå til 200 ekstra medarbejdere i ældresektoren, hvilket betyder flere ansatte på plejehjemmene og i hjemmeplejen. Der afsættes desuden 30 millioner kroner over de næste fire år til at forbedre arbejdsmiljøet for den udkørende hjemmehjælp, og der åbnes et dagcenter for demente i byhuset i Odense, hvilket har været en mærkesag for DF.

Med i budgettet er også en anden vigtig DF-mærkesag: Genindførelse af klippekortet for plejehjemsbeboere. De vil fremover kunne spare en halv time op om ugen, der kan bruges præcis som de selv ønsker.

”Det er en dejlig dag for os i Dansk Folkeparti. Vi har fået et budget, som i høj grad gør forholdene bedre for de ældre og rummer mange gode aspekter. Alene genindførelsen af klippekortet er en stor forbedring af de ældres velfærd,” siger Dansk Folkepartis 2. viceborgmester og spidskandidat Carsten Sørensen.

Fælles udspil

DF, Konservative og Kristendemokraterne gik forud for budgettet sammen om et fælles ældreudspil. Baggrunden for udspillet var, at Odense er den af landets seks største byer, som bruger klart mindst pr. borger på pleje og omsorg til + 80-årige.

I alt krævede de tre partier 200 millioner kroner mere til ældreområdet, men selv om det langt fra er alle ønsker fra udspillet, der er opfyldt, så der kan sættes en del flueben ud for de tre partiers ønsker. Blandt andet skal der bygges et ”generationernes hus” med inspiration fra Århus, dvs. boliger med flere generationer og hvor det er trygt og godt at være for ældre.

”Alt i alt må man sige, at det her er en rigtig god aftale, som er et godt skridt på vejen frem mod en mere tryg og værdig ældrepleje,” siger Carsten Sørensen.