DF i Svendborg fik stoppet besparelser på ældreområdet

0
1951
Dorthe Ullemose. Foto: Steen Brogaard

Dansk Folkeparti i Svendborg fik afværget besparelser på 20 mio. kroner på ældereområdet i årets budgetaftale. DF har også fået klippekortsordningen genindført og sikret en ny mobil borgerservice til gavn for ældre

Dansk Folkeparti i Svendborg Kommune har forhindret en besparelse på 20 millioner kroner på ældreområdet over de næste fire år. Samtidig har DF fået genindført klippekortordningen for plejekrævende ældre.

Det fortæller DFs gruppeformand Dorthe Ullemose. Hun underskrev tidligere på ugen en bred politisk aftale om Svendborgs budget, som har flere tydelige DF-aftryk.

“Det blev på et tidspunkt besluttet, at alle områder skal gennem en såkaldt effektiviseringsproces, hvor der spares 0,35 procent årligt. Det ville for ældreområdet betyde 20 millioner kroner i budgetperioden. Men jeg sagde til borgmesteren, at hvis DF skulle med i budgettet, skulle vi have indrømmelser på ældreområdet. Så skulle effektiviseringsprocessen rulles tilbage. Det har vi fået,” siger Dorthe Ullemose.

Dorthe Ullemose underskriver budgettet, mens borgmester Bo Hansen (S) ser til. Foto fra Dorthe Ullemoses facebookside

DF kunne bruge en kommunal bevilling til et nyt teater på havnen i Svendborg til at presse sine krav igennem. Partiet er nemlig modstander af at bruge kommunale kroner på teaterprojektet. Men vedat sige ja til teaterbevillingen, fik DF indrømmelser på ældreområdet, siger Dorthe Ullemose.

Det andet DF-medlem i byrådet, Johan Emil Rasmussen, har dog med DF-bestyrelsens accept valgt at stå udenfor budgettet på grund af teaterprojektet. Modstanden mod det nye teater har nemlig været en mærkesag for ham.

Rullende borgerservice

Foruden ældreområdet har DF fået afsat penge til flere lærere i folkeskolen og fået gennemført en mærkesag om en rullende borgerservice, der skal køre rundt til byerne i oplandet.

“Det var en ide, jeg hørte om fra Assens Kommune. Mange ældre har svært ved at komme ind til Svendborg, hvis de har et ærinde i borgerservice, for der er nedlagt mange busforbindelser i kommunen. Men nu bliver det nemmere, for nu kommer borgerservice ud til borgerne. En fantastisk ting, som er et rent DF-aftryk,” siger Dorthe Ullemose.

Hun kalder budgetaftalen den bedste DF har indgået i hendes tid i byrådet:

“Vi har sat et gigantisk fingeraftryk. I den tid, jeg har siddet i byrådet, har vi aldrig fået så meget igennem”.