Video fra muslimsk bryllup med kædedans forarger: “Fuldstændig respektløst”

0
5442
Videoen fra brylluppet i Skovlunde, som siden er blevet fjernet fra dj'ens facebookside.

DFs retsordfører Peter Skaarup er dybt forarget over video fra muslimsk bryllup, der viser tæt kædedans med mange deltagere trods coronarestriktioner. Ekspert advarer om, at det kunne være starten på en supersprederbegivenhed

Et muslimsk bryllup i Skovlunde, hvor man tilsyneladende så stort på alle coronarestriktioner, bliver nu en sag for regeringen. Det er DFs retsordfører Peter Skaarup, der vil have regeringen til at svare på, hvordan den vil forhindre, at noget lignende sker igen.

Brylluppet fandt sted den 5. september i Azuray Møde- og Eventcenter i Skovlunde, som har specialiseret sig i muslimske bryllupper. I en video fra brylluppet, som BT har vist, danser et stort antal kvinder tæt rundt om brudeparret. Det sker på et tidspunkt, hvor antallet af coronasmittede var stigende over det meste af Danmark, og hvor Ballerup Kommune, hvor brylluppet finder sted, blot to dage senere blev pålagt yderligere restriktioner på grund af øget smittespredning.

“Kunen være supersprederbegivenhed”

En virusekspert, Søren Riis Paludan, siger til BT, at videoen potentielt set kunne være blevet til ‘en superspreder-begivenhed’.

“Selv om det ser hyggeligt ud, så er der en kæmpe smitterisiko i forhold til coronavirus. De rører ved hinanden og danser meget tæt. Det kan sagtens være starten på en superspreder-begivenhed. Det er ikke særligt smart. Spørger du mig, så er det den slags, der skal lukkes ned for nu, hvis vi skal få bugt med den stigende smitte,” siger Søren Riis Paludanm der er professor i virologi på Aarhus Universitetshospital.

Videoen er lagt på Facebook og Instagram af den dj, som stod for mussikken til festen. Han lagde flere videoer op i løbet af aftenen, men har siden fjernet dem fra Facebook og har skrevet “gammel video” på en række andre videoer, der også viser fællesdans ved bryllupper.

Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

Skaarup: Det skal stoppes

Dansk Folkepartis Peter Skaarup kalder på Facebook bryllupsscenerne for “fuldstændig respektløs opførsel”:

“Mens vi andre aflyser konfirmationer og holder arrangementer med stor afstand imellem os, så fester de her muslimer for fuldt brag med kædedans og uden afstand. Det er simpelthen uden for kategori og skal stoppes! Derfor må ministeren og regeringen nu svare på, hvad de vil gøre for at undgå de her situationer igen!,” skriver Peter Skaarup.

Ballerups socialdemokratiske borgmester Jesper Würtzen er også forarget:

“De lader hånt om de tiltag, vi har taget for at begrænse smitten. Det rammer også andres frihed, når det ikke bliver taget alvorligt, fordi det betyder nye restriktioner, hvis smitten stiger,” siger Jesper Würtzen til BT, Han overvejer nu, om Ballerup Kommune skal politianmelde Azuray Møde- og Eventcenter.

Peter Skaarup på Faebook.