Dansk Folkeparti vil slå hårdt ned på fejl i handicapsager

0
1405
Social- handicap- ældre- og ligestillingsordfører Karina Adsbøl, Dansk Folkeparti. Foto: Steen Brogaard

Der er fejl i hver anden sag på handicapområdet, viser en ny rapport fra Ankestyrelsen. DF har flere gange foreslået, at der skal give kompensation til borgere, som får medhold i ankesager

Står det til Dansk Folkeparti skal kommunerne ikke ustraffet kunne lave fejl i sager på handicapområdet.

”Fejl på social området skal simpelthen ikke kunne betale sig,” siger Karina Adsbøl, der er socialordfører i Dansk Folkeparti.

Og lige præcis fejl vrimler det ellers med ude i kommunerne på netop handicapområdet. En ny rapport fra Ankestyrelsen, som Jyllands-Posten har kigget nærmere på, viser, at kommunerne har lavet fejl i hver anden handicapsag. Faktisk er der tale om, at næsten halvdelen af alle sager på voksenhandicapområdet, der er røget videre til Ankestyrelsen, er blevet omstødt. Sagerne handlede blandt andet om, at borgerne havde fået frataget tilskud og personlig assistance.

Dansk Folkeparti har flere gange forslået at give borgerne økonomisk kompensation i sager, hvor borgen har fået medhold i deres ankesag. Ingen af gangene er det lykkedes at samle et flertal i Folketinget, men nu er Nye Borgerlige på banen med et lignende forslag. Og det er kun glædeligt, mener Karina Adsbøl.

”Det er selvfølgelig godt, at andre partier også har fået øjnene op for, at der skal ske noget på det her område,” siger Karina Adsbøl til Frederiksborg Amts Avis.

Selv om det ikke hidtil er lykkedes at samle et flertal for DFs forslag om økonomisk kompensation, er det dog lykkedes DF at få gennemtrumfet andre ændringer på området. Blandt andet bliver borgere nu varslet 14 uger i forvejen, hvis de fratages deres hjælp, hvis deres funktionsevnen er uændret.