DF vil have svar om stormoské, der forsynes med ungdomsboliger

0
6331
Moskeen med byggetilladelse fra 27. maj 2020 – byggeriet er i fuld gang.

Peter Skaarup (DF) går til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Skaarup frygter, at det kan føre til radikalisering af unge, at en stormoské i København forsynes med ungdomsboliger

Udvidelsen af en stormoske på Vesterbro i København får nu Dansk Folkeparti til at gå til udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S). Stormoskéen, kaldet Muslim Culturel Institute og Madani Masjid Moskéen, er den største i det pakistanske miljø i Danmark, og der er nu gang i en større udvidelse, som skal forsyne moskéen, der ligger på Amerikavej, med otte lejligheder og 46 ungdomsboliger.

Dét får Peter Skaarup til at advare om en sammenblanding af moské og ungdomsboliger. Han frygter, at det kan føre til radikalisering af unge.

Dansk Folkepartis medlem af Vesterbro Lokalråd, Lars Vestergaard, skrev mandag en længere artikel om byggeriet her på ditOverblik. Det er på baggrund af denne artikel, at Peter Skaarup nu stiller spørgsmål til udlændinge- og integrationsministeren.

Lars Vestergaard peger nemlig på flere mystiske forhold omkring moské-udvidelsen. Ud over de mange ungdomsboliger, undrer han sig over, at projektet undervejs er blevet betydeligt større, uden at der har været offentlig debat om sagen. I 2016 skulle moskéen have været forsynet med 12 lejligheder. Nu er projektet udvidet til otte lejligheder og 46 ungdomsboliger.

Det fremgår ikke, om byggeriet er kommunalt støttet, og Lars Vestergaard savner også svar på, om kommunen får anvisningsret til de boliger, der skal ligge oven på moskeen. Han har nu søgt aktindsigt hos Københavns Kommune i sagen.

Lars Vestergaards artikel kan læses her

Får kommunen anvisningsret?

Peter Skaarup mener, at det er grotesk at kombinere ungdomsboliger med et bederum i en moske:

“Det er den direkte vej til en islamisering af vores samfund, hvor unge mennesker kan bliver radikaliseret i islams navn. Det her burde være ulovligt, og jeg vil derfor have ministeren på banen i sagen,” skriver han på Facebook.

Peter Skaarup har nu sendt disse spørgsmål til udlændinge- og integrationsministeren:

Vil ministeren redegøre for, hvordan regeringen vil mindske udenlandske investorers mulighed for at lave moskeer med ungdomsboliger, som det vi ser på Amerikavej 19-21 i København?

Vil ministeren redegøre for, om ungdomsboligerne oven på moskeen på Amerikavej. 19-21 på Vesterbro er opført med anvisningsret fra Københavns Kommune? I afkræftende fald bedes ministeren redegøre for myndighedernes beføjelser til at sikre, at ungdomsboligerne ikke bliver brugt til at radikalisere unge mennesker?

Du kan læse mere om byggeriet her