Muslimsk kvinde skulle underskrive sharia-kontrakt for at blive skilt

0
2929
Arkivfoto

Kvinde i Odense tvunget til at indgå sharia-kontrakt med groteske krav, før imam ville give hende skilsmisse. Dansk Folkeparti kalder nu udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) i samråd

“Du skal lære børnene Koranen, det arabiske sprog og lære dem at bede fem gange om dagen. Ellers afbrydes skilsmissen”. “Du mister dine børn, hvis du bliver gift med en ny mand og hvis du krænker din egen eller familiens ære”. “Du mister forældremyndigheden, hvis du flytter længere væk end 130 kilometer fra nuværende bopæl”.

Sådan lyder nogle af betingelserne i den skilsmisse-kontrakt, som en muslimsk kvinde skulle underskrive, før en imam ville bevilge hende skilsmisse. Hun skulle også tilbagebetale 75.000 kroner, som hun havde fået i brudegave.

Og nej, der er ikke tale om en skilsmisseaftale, indgået i et muslimsk land i Mellemøsten. Kvinden bor i Odense, og sharia-kontrakten er udfærdiget i Danmark af den kontroversielle imam Abu Bashar, der tidligere har vakt opsigt i Danmark ved at sige i en prædiken, at jøder nedstammer fra aber og svin. Abu Bashar, hvis borgerlige navn er Mohamad AL-Khaled Samha, er også kendt som en af de imamer, der rejste til Egypten under Muhammedkrisen for at tale dunder mod Danmark.

“Behandlet efter sharia”

Det er Berlingske, der i dag kan bringe historien om den tre sider lange skilsmissekontrakt, der er udfærdiget på arabisk. Avisen kender identiteten på kvinden og flere af de vidner, der har underskrevet aftalen. Berlingske har fået oversat kontrakten til dansk, og heraf fremgår det, at den er “behandlet efter sharia”.

Det er det første skriftlige bevis på, at imamer står for godkendelsen af skilsmisser i visse muslimske miljøer. Tidligere på ugen kunne Berlingske fortælle, at der opererer et religiøst råd med tre imamer i Vollsmose, der godkender skilsmisser. Avisen berettede om en sag, hvor en imam sagde nej til skilsmisse til en kvinde, fordi hendes mand nægtede det. Manden opsøgte kvinden på hendes nye bopæl og krævede seksuelle ydelser af kvinden, selv om hun ville skilles.

Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S) siger til Berlingske, at han vil politianmelde imamen Abu Bashar. Han kalder skilsmissekontrakten “helt vild”:

“Det er jo sort på hvidt en udmøntning af shariapraksis i Danmark og viser, hvordan et parallelsamfund fungerer,” siger han.

“Det er jo sort på hvidt en udmøntning af shariapraksis i Danmark”

Peter Rahbæk Juel (S), borgmester i Odense, til Berlingske

DF kalder minister i samråd

Dansk Folkepartis udlændingeordfører Pia Kjærsgaard er dybt forarget over sagen. Hun siger til Ritzau, at DF nu vil kalde udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye i samråd:

“Han skal tvinges til en forklaring – men også handling. For det er ikke noget, vi bare kan se igennem fingre med,” siger Pia Kjærsgaard.

Hun mener, at regeringen gør for lidt for at komme den sociale kontrol og shariapraksis i ghettoerne til livs:

“Tesfaye skal komme med andet end ord. Det er jeg træt af at høre på. Hvad vil han gøre ved det her?,” siger Pia Kjærsgaard til Ritzau.