DF kræver forbud mod imamers sharia-skilsmisser: “De ødelægger vores retssamfund”

0
1517
Peter Skaarup, gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

Religiøse råd med imamer, der godkender muslimers skilsmisse, skal forbydes, siger Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup. Retssamfundet bryder sammen, når beboere i ghettoområder bruger imamer i stedet for myndighederne til at løse konflikter, mener han 

Imamer skal have forbud mod at blande sig i skilsmisser, sådan som det er sket i Odense, hvor en kontroversiel imam har tvunget en kvinde til at underskrive en sharia-kontrakt, hvis hun ville have skilsmisse.

Det mener Dansk Folkeparti, som vil kriminalisere de religiøse råd, der – viser det sig – fungerer som en skjult myndighed, der træffer beslutninger om skilsmisser og konflikter i visse muslimske miljøer.

“Det nytter ikke, at vi har de her religiøse råd, der træder i stedet for det danske retssamfund. I Danmark er det politiet og myndigheder, der løser konflikter, ikke en eller anden religiøs autoritet. Det kan vi simpelthen ikke have i Danmark. Hvis vi accepterer det, bryder hele vores retssamfund sammen,” siger Peter Skaarup.

“Det nytter ikke, at vi har de her religiøse råd, der træder i stedet for det danske retssamfund”

Peter Skaarup, retsordfører og gruppeformand for Dansk Folkeparti

Tvunget til at lære børn om koranen

I den konkrete sag, som Berlingske afslører i dag, har den kontroversielle imam Abu Bashar, der bl.a. er kendt for sin rolle under Muhammedkrisen, tvunget en kvinde, der ønskede skilsmisse, til at underskrive en tre sider lang arabisksproget kontrakt. Hun har bl.a. skrevet under på, at hun vil miste sine børn, hvis hun gifter sig igen, at skilsmissen vil blive ophævet, hvis hun ikke lære børnene om koranen, at hun skal lære børnene at bede fem gange dagligt og at hun ikke må krænke sin og familiens ære. Hun skal også tilbagebetale 75.000 kroner, som hun har fået i brudegave.

I kontrakten står der, at den er “behandlet efter sharia”. Peter Skaarup kalder kontrakten vanvittig og et eksempel på islamisering:

“For det første stiller den her kontrakt kvinden ekstremt dårligt. Der er jo ingen vej uden om for hende. Hun skal skrive under, hvis hun vil have skilsmisse. Det er helt i strid med den praksis vi har omkring skilsmisser i Danmark. For det andet ser vi her et fuldstændig præcist eksempel på islamisering af samfundet. Vi ser en imam, som bruger anledningen til at stille nogle religiøse krav. Det er jo helt vanvittigt,” siger Peter Skaarup.

DF: Social kontrol skal forbydes

Odenses borgmester Peter Rahbek Juhl (S) har politianmeldt Abu Bashar, men Peter Skaarup mener, at der er brug for en stramning af loven.

“Der er brug for en særlig paragraf, der gør det klart, at negativ social kontrol er forbudt,” siger Peter Skaarup.

DF-ledelsen besøger Vollsmose på søndag

Sammen med Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl og næstformand Morten Messerschmidt besøger Peter Skaarup på søndag Vollsmose i Odense. Det er bl.a. her, det religiøse råd med Abu Bashar praktiserer. I Vollsmose skal DF-ledelsen mødes med repræsentanter for boligselskabet og tale med beboere.

“Vi vil, bl.a. med afsæt i historien om imamen, ud og med egne øje se de problemer, som de her forfærdelige parallelsamfund skaber i vores land. Vi skal have fundet nogle løsninger, for det her kan ikke fortsætte. Regeringen siger, den vil gøre noget, men jeg kan ikke se, at der sker noget,” siger Peter Skaarup.

DF har i forvejen præserenteret disse forslag til at bekæmpe parallelsamfund:

  • Forbud mod at placere moskéer i ghettoer
  • Maksimal ventetid på 1 måned i udvisningssager, hvis den dømte kommer fra en ghetto
  • Zoneforbud, hvis man er bortvist fra en ghetto
  • Nærpolitistationer i ghettoer
  • Forbud mod religiøse råd

Læs også: Muslimsk kvinde skulle underskrive sharia-kontrakt for at blive skilt