DF i Randers: Drop integrationsprojekter og send indvandrere i nytte-aktivering

0
1895
NIck Zimmermann (DF), medlem af byrådet i Randers. Medlem af beskæftigelsesudvalget.

Dansk Folkeparti i Randers Kommune har som eneste parti i byrådet afvist at støtte en milliondyr boligsocial plan med integrationsprojekter. Det er spild af skattekroner, mener DF

Som det eneste parti i Randers byråd har Dansk Folkeparti sagt nej til en stor boligsocial helhedsplan, der koster 27 millioner kroner over fire år. DF mener, at det er spild af penge at poste nye millioner i integration af flygtninge og indvandrere. Ikke mindst fordi der samtidig skal spares et større millionbeløb på ældreområdet.

I stedet forelår DF i Randers, at flygtninge og migranter sendes ud i nytteaktivering, hvor de skal rense fortover, renovere kommunale bænke mv.

“Nu vil et stort flertal med undtagelse af Dansk Folkeparti så igen tvangsindlægge de danske skatteborgere her i kommunen at betale ikke mindre end 27 millioner kroner til endnu et integrationsprojekt. Det sker i en tid hvor budgetpartierne er i fuld gang med at udrulle massive millionbesparelser på ældreområdet, der blandt andet skal findes på personalereduktioner. Det er direkte pinligt overfor borgere i vores kommune,” sagde byrådsmedlem Nick Zimmermann (DF), der er medlem af beskæftigelsesudvalget, på denne uges byrådsmøde.

“Nyttesløse projekter”

I følge Nick Zimmermann har Randers Kommune brugt adskillige millioner kroner på integrationsprojekter, som har haft et meget ringe eller intet udbytte. En aktuel oversigt viser, at kun tre procent af personer i et integrationsprogram er kommet i virksomhedspraktik. På landsplan er det 19 procent.

Tidligere har kommunen eksempelvis også brugt 1,65 millioner kroner på et projekt, der skulle formå at få 25 personer i job, men kun to kom i beskæftigelse. I andet projekt, “studieværkstedet”, blev der brugt 400.000 kroner på seks indvandrerkvinder. Ingen af dem kom i job.

Oversigt fra Randes Kommune.

”Der har i den tid jeg har siddet i byrådet været afsat millioner til utallige integrationsprojekter, og fælles for dem alle er at de ikke har hjulpet eller gavnet noget som helst. Der har været projekter sammen med Randers FC, med Tradium, med Salling Group, med Randers kommune osv. Intet har hjulpet. Hver eneste gang har projektet været rasende dyrt for skatteborgere i Randers, og effekten har været forsvindende lille eller direkte ikke tilstede,” sagde Nick Zimmermann på byrådsmødet.

“Nytteaktivering er kun rimelig”

Her stillede DF i stedet et ændringsforslag om at sende flygtninge og migranter i mindst 37 timers nytteaktivering, samtidig med at kommunen øger sin indsats massivt for at få unge, der kæmper med misbrug, sociale og psykiske problemer, i job. Står det til DF, skal man trækkes i sociale ydelser, hvis man udebliver fra nytteaktiveringen.

“Det skal også ses som en mulighed for flygtninge og migranter til at give lidt tilbage til det land og den kommune man er kommet til. Det er ikke for meget forlangt, det er kun rimeligt. Så kommer de væk fra sofaen, og ud og gør noget for de mennesker, der betaler for deres tilværelse. Det kan kun være en god idé,” sagde Nick Zimmermann.

DFs ændringsforslag blev stemt ned af de øvrige partier.

Tal fra Randers Kommune viser, at kun 24 % af udlændinge, der fik et dansk CPR-nummer tre år forinden, er i beskæftigelse. De viser også, at ud af 745 kvinder fra ikke-vestlige lande, der bor i Randers, er hele 233 af dem på førtidspension.