DF i Aarhus forlod budgetforhandlinger

0
1727
Jette Skive (DF), der er rådmand for social- og sundhedsområdet i Aarhus. Foto: Hanh Nguyen Andersen

Dansk Folkeparti forlod torsdag aften de lokale budgetforhandlinger i Aarhus. Partiets rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive, er meget utilfreds med forløbet af forhandlingerne

“Vi talte for døve øren”. Sådan siger DFs rådmand for Sundhed og Omsorg, Jette Skive, til Aarhus Stiftstidende, efter at partiet torsdag aften forlod budgetforhandlingerne i Aarhus med et ordentligt smækken med døren.

DF havde bedt om flere penge til ældre handicappede. For der er mindst brug for 11 millioner kroner mere de næste fire år, i følge Jette Skive. Men der blev sat meget mindre af, hvilket nu vil udløse besparelser andre steder i ældresektoren.

“Borgmesteren er meget arrogant og hyklerisk. Når han sidder som formand i KL over for finansministeren, så er han velfærdens beskytter, men han har en helt anden kasket på, når han sidder som borgmester i Århus. Her ser vi ikke meget til velfærds-bundsgaard. Han prioriterer lidt penge til at opretholde den nuværende service, men hvem synes den er tilfredsstillende? Der bliver der klattet med pengene i forhandlingerne, men velfærdsområderne står stadig over for store nedskæringer. Borgmesteren holder eksempelvis fast i sit finansieringsbidrag, som betyder besparelser på alle velfærdsområder. Hvert andet år skal vi ud og finde besparelser,” siger Jette Skive i en pressemeddelelse.

En hovedprioritet for Dansk Folkeparti har været mere tid i hjemmeplejen. Men heller ikke her blev der lyttet, siger Jette Skive:

“Hjemmeplejen trænger til et stort løft. De ansatte råber på det. Borgerne råber på det. Men borgmesteren vil ikke høre det. Det eneste vi bad om var sølle 10 minutter ekstra til hver medarbejder i dag- og aftenvagt. Når Bundsgaard ikke engang kan honorere det, så viser det hvor lavt et så vigtigt velfærdsområde står hos borgmesteren,” siger hun.

Borgmester afviser

Borgmester Jacob Bundsgaard afviser kritikken. Til Aarhus Stiftstidende siger han, at budgetaftalen er styrker bl.a. ældre-, børne- og socialområdet. Samtidig har partierne i aftalen afsat 116 millioner kroner til en kllimafond for at styrke indsatsen for bæredygtig omstilling.

“Det kommer til at gøre en mærkbar forskel. Det er samtidig et forlig, som sætter et nyt fokus på klimaet med bindende klimamål,” siger borgmesteren til den lokale avis.