Ingen lagkagehumor i Venstre: DF-formands hilsen blev ændret

0
1757
Nej, det er ikke størrelsen på kommende kager, Venstres nye formand Jakob Ellemann-Jensen her viser under sine tale Venstres ekstraordinære landsmøde i Herning i lørdags. For i Venstre vil de ikke længere høre om kager... Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Kristian Thulesen Dahl medvirkede i video-hilsen til Venstres nye formand Jakob Ellemann-Jensen. Men videoen blev ændret af Venstres pressefolk

Det er så som så med humoren i Venstre, hvis man skal dømme ud fra en video, som lørdag blev afspillet på det ekstraordinære landsmøde i Venstre, hvor Jakob Ellemann-Jensen blev valgt til ny formand og Inger Støjberg som ny næstformand.

I videoen har Venstres pressefolk fået Folketingets øvrige partiledere til at sende en hilsen til den nye V-formand. En af hilsnerne kom fra Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl. Men da han lørdag sad og så TV fra årsmødet, blev DF-formanden temmelig overrasket. For Kristian Thulesen Dahls hilsen var blevet forkortet. Afslutningen, hvor han viser en lagkage fyldt med Dannebrogsflag og siger, at der skal passses på Danmark, er skåret fra.

“Det synes jeg var lidt underligt. De må jo selv bestemme, om de vil bruge min hilsen eller ej, men det der med at redigere i en hilsen, jeg har lavet, det synes jeg er dårlig stil, siger Kristian Thulesen Dahl til TV2.

Kristian Thulesen Dahl på Twitter i lørdags.

At Df-lederen lykønskede med en kage var selvfølgelig en hentydning til den meget omtalte kage, som Venstres daværende integrations- og udlændingeminister Inger Støjberg fejrede udlændingestramning nummer 50 med under den tidligere regering. Jakob Ellemann-Jensen har de seneste uger lagt afstand til kagefejringen, blandt andet ved at sige at der er snakket nok om kage i Venstre. Men om det er grunden til, at kagen blev redigeret fra, er uvist. For Venstre vil ikke kommentere sagen overfor TV2 – og heller ikke udlevere de originale optagelser.

“Jeg synes, det er mangel på overskud i Venstre, at man er bange for, at hvis man viste den video på et landsmøde, så ville det støde nogle af Venstre-folkene,” siger Kristian Thulesen Dahl til TV2.

Han tilføjer dog, han ser optimistisk på det fremtidige samarbejde med Venstre.

“Jeg synes, det er en mærkelig opførsel – men lad os nu se. Når vi skal have den første kop kaffe sammen, kan jeg tage en lignende kage med. Så kan vi nyde den til kaffen,” siger Kristian Thulesen Dahl til TV2.

Pia Kjærsgaard om kage-sagen på Twitter.