DF forsøger igen: Vil have stoppet skøre, engelske skolenavne

0
2783
Danske skoler og uddannelsesinsitiutionre skal have et dansk hovednavn, mener DF. Her ses forsiden af en folder om Learnmark i Horsens, der bag sit engelske navn er en erhvervsskole.

Dansk Folkeparti fremsætter igen beslutningsforslag, der skal sætte en stopper for uddannelsesinstitutioners brug af smarte, uigennemskuelige navne som f.eks. Business College og Learnmark

Tradium, Learnmark, Next, Zealand Business College, U/Nord og BornPro.

Står det til Dansk Folkeparti skal det være slut med den slags uigennemskuelige og engelsksprogede navne på danske uddannelsesinstitutioner. Partiet har fremsat et beslutningsforslag, der skal sikre, at danske skoler får danske navne.

DF fremsatte et lignende forslag i december 2017. Dengang var der et klart flertal imod i Folketinget, også fra Socialdemokratiet, og derfor trak DF forslaget tilbage efter 1. behandlingen.

Men for nylig kritiserede undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) de ”lige lovligt specielle og mærkelige navne”, f.eks. Tradium og Learnmark, og det får nu DF til at fremsætte sit forslag igen:

”Jeg er helt enig med ministeren, og derfor siger vi: Så lad os da gøre noget ved det,” siger skoleordfører Alex Ahrendtsen.

Dansk hovednavn

Det er uddannelsesinstitutionernes bestyrelser, der beslutter navnet, men det skal godkendes af Børne- og Undervisningsministeriet eller Uddannelses- og Forskningsministeriet, og står det til DF, skal det være et krav, at der vælges et dansk hovednavn, der er dækkende og retvisende. Skolen skal dog stadig kunne vælge et internationalt navn, når der kommunikeres med udlandet.

Pernille Rosentkrantz-Theil siger til Avisen Danmark, at Socialdemokratiet i 2017 var imod DFs forlag, fordi det ikke var vidtgående nok. Men den kritik kalder Alex Ahrendtsen latterlig:

”Den kritik er langt ude. Sandheden er, at de var uenige. Hvis Socialdemokratiet havde ønsket det, kunne de bare have fremsat et ændringsforslag, der strammede op på vores beslutningsforslag, men det gjorde de ikke. Men nu forventer jeg da, at de bakker op om vores nye forslag efter ministerens udmelding,” siger Alex Ahrendtsen.