DF-forslag vedtaget: Tårnby får Dannebrog i byrådssalen

0
1761
"De andre partier kunne godt se, at det ikke er nu, man siger nej til et forslag om Dannebrog," konstaterer Paw Karslund muntert. Foto: Carsten Lundager

Stort flertal bakkede op om DF-forslag om Dannebrogs-fane i Tårnby Kommunes byrådssal. ”Det er svært at sige nej til Dannebrog i disse EM-tider,” konstaterer DFs Paw Karslund

Der flages med Dannebrog over alt i Danmark i disse dage på grund af landsholdets EM-præstationer, og nu er der også udsigt til, at byrådssalen i Tårnby Kommune på Amager bliver klædt i rødt og hvidt. Dansk Folkepartis medlem af kommunalbestyrelsen, Paw Karslund, har nemlig fået opbakning til et forslag om, at der skal opstilles en Dannebrogs-fane permanent i byrådssalen.

Både Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, SF og en løsgænger stemte ja, da  forslaget blev behandlet i sidste uge. Kun Enhedslisten og Radikale Venstre var imod. Som Paw Karslund konstaterer, var det svært for de andre partier at sige nej til DFs forslag i disse dage.

”EM-feberen ruller og der er ikke så lang tid til kommunalvalget, så jeg tror, de andre partier godt kunne se, at det ikke er nu, man siger nej til sådan et forslag. Desuden har borgmesteren selv fået en flagstang i sin have, så jeg har drillet ham lidt med, at så kan han da ikke sige nej til Dannebrog i byrådssalen,” fortæller Paw Karslund, der er 2. viceborgmester i Tårnby.

Forstår ikke ‘fobi’ mod det danske

Der var dog to partier, der stemte nej, hvilket Paw Karslund har svært ved at forstå.

”Enhedslisten og de radikale argumenterede med, at ’verden er større end Danmark’ osv. Jeg synes det er utroligt, at man kan have sådan en fobi overfor det danske,” siger Paw Karslund.

Tårnby Kommune tager nu kontakt til Danmarkssamfundet med henblik på at få en fane med Dannebrog. Paw Karslund regner med, at den nye fane kan indvies i august eller september.