DF-forslag: Radio24syv kan fortsætte som DAB-kanal

0
1659
Placeringen af den kommende FM4-kanal er blevet heftigt debatteret de seneste uger. Et krav om at 70 procent af de journalistiske ansatte skal have arbejdssted i Vestdanmark, har fået ejerne af Radio24syv til at meddele, at de ikke vil søge om den nye FM4-kanal. Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix

FM4-kanalen skal ligge i Vestdanmark, men Radio24syv kunne fortsætte som DAB-kanal, foreslår Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl. Flere partier finder ideen interessant

Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl har kastet et nyt forslag ind i debatten om Radio24syvs fremtid. I et indlæg i Jyllands-Posten foreslog han fredag morgen, at Radio24syv kan fortsætte som DAB-kanal, når nu ejerne af kanalen, Berlingske og Peoples Group, ikke ønsker at byde på den nye FM4-sendetilladelse, fordi der stilles krav om, at den skal placeres i Vestdanmark.

“Lad mig igen pointere, at Dansk Folkepartis ønske om at rykke kanalen væk fra København intet har at gøre med Radio24syv som radiokanal. Og hvis regeringen, som åbenlyst har svært ved at tackle denne diskussion om radioens fremtid, har et ønske om at undersøge muligheden for, at Radio24syv kører videre eksempelvis som en dab-kanal, siger de bare til. Så er vi helt klar. Men vi holder fast i, at én af de to statsbetalte landsdækkende taleradioer på FM-båndet skal have hovedsæde i Vestdanmark,” skrev Kristian Thulesen Dahl.

Han uddyber i et interview med avisen, at han forestiller sig, at kanalen i de første år skal drives med et statslige tilskud:

»Det kunne sagtens være med det perspektiv, at kanalen skulle ende med at være selvfinansieret. Måske kunne den eksistere i et par år eller tre – det er jo også til forhandling – i en mellemform, hvor den stadig har nogle public service-forpligtelser, til gengæld for at der også kommer lidt penge,” siger han.

Venstre: Flot håndsrækning

Kulturminister Mette Bock vil afvente, at DF uddyber sit forslag. De konservatives medieordfører Naser Khader, som er kritisk overfor at flytte FM4-kanalen til Vestdanmark, kalder forslaget “en god mulighed”, og Venstres medieordfører Marcus Knuth er positiv:

“Det er en flot håndsrækning, der ikke kan tolkes anderledes, end at vi vil savne Radio24syv, og at det ville være klædeligt, hvis de havde droppet deres selvvalgte martyrium og budt ind på FM4-kanalen,” siger han til Jyllands-Posten.

Jakob Kvist, kommerciel direktør hos People Group, der sammen med Berlingske Media ejer Radio24syv, kalder forslaget “en spændende åbning”:

»Dab og podcast er bestemt interessant, og radioens eksistens er ikke nødvendigvis afhængig af et FM-bånd,” siger han til Jyllands-Posten.

Læs også:

Skæv mediedækning: TVs debatprogrammer er fyldt med folk fra København

Morten Marinus: DF har ikke skærpet kravene i radioudbud