DF-formand: Spær de kriminelle udlændinge inde

0
1221
Kristian Thulesen Dahl, formand for Dansk Folkeparti. Foto: Carsten Lundager

De udvisningsdømte beboere på Kærshovedgård skal spærres inde, mener Kristian Thulesen Dahl, som godt forstår at naboer til Kærshovedgård er skuffede over regeringen

Et forstærket hegn. Det er alt hvad der indtil videre er gjort for at øge trygheden for beboerne i Bording i Midtjjylland, der er naboer til udrejsecenter Kærshovedgård. Og trods 900 underskrifter fra borgere i Bording og omegn, der er trætte af tyverier, trusler og verbale overfald fra de udviste, kriminelle asylansøgere, der bor på Kærshovedgård, så havde udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) ingen løfter om flere tiltag med, da han mandag var i Bording.

Mattias Tesfaye har i stedet nedsat en ‘tryghedsgruppe’ med lokale repræsentanter. De skal mødes med ministeren om en måned og komme med forslag til tryghedsskabende initiativer. Men indtil videre er der hverken sat beløb eller tidspunkt på initiativerne, og det vækker skuffelse i Bording:

“Jeg tænkte da, at en minister, der ringer og spørger, om han må komme over og snakke, han må da have noget konkret at lægge på bordet. Men det havde han ikke. Han havde nogle visioner og ideer, men det kan vi jo ikke bruge her og nu,” sagde Michael Nielsen, ejer OK-tanken i Bording, mandag til TV2.

“Han havde nogle visioner og ideer, men det kan vi jo ikke bruge her og nu”

Michael Nielsen, ejer OK-tanken i Bording, til TV2

Lovede øget trygheden

Da Mattias Tesfaye i maj måtte opgive sin plan om at flytte de kriminelle, udvisningsdømte udlændinge fra Kærshovedgård til et nyt udrejsecenter “Holmegaard” ved Bagenkop på Langeland, lovede han ellers, at der snarest skulle gøres noget for at styrke trygheden for beboerne i Bording.

“Jeg forstår udmærket, hvis der nu er skuffelse i Midtjylland. Regeringen vil derfor snarest mulig give området omkring Kærshovedgård en hjælpende hånd. Private og erhvervsdrivende, som har oplevet øget utryghed, skal have mulighed for at søge støtte til sikkerhedsforanstaltninger,” udtalte Mattias Tesfaye i en pressemeddelelse den 25. maj.

12.172 lovovertrædelser

Men ud over at forstærke hegnet rundt om Kærshovedgård, er der foreløbig intet sket. Dansk Folkepartis formand Kristian Thulesen Dahl mener, at forløbet viser, at regeringen ikke har taget problemerne i Bording alvorligt. Problemer, der blev understreget, da Udlændinge- og Integrationsministeriet i sidste uge i et svar til Folketinget oplyste, at de 138 beboere, som pr. 16. maj opholdt sig på Kærshovedgaard, fordi de er på såkaldt tålt ophold eller udvist ved dom, til sammen er dømt for 12.172 lovovertrædelser.

Læs: Kærshovedgaards beboere har overtrådt loven 12.172 gange

”Der er gået fire måneder, og nu kommer ministeren på charmebesøg. Og så skal der først derefter arbejdes med hjælp til lokalsamfundet. Det viser, at det ikke er blevet taget alvorligt af regeringen,” siger Kristian Thulesen Dahl til Ritzau.

Da Mattias Tesfaye præsenterede planerne om et udrejsecenter på Langeland, lovede  regeringen at etablere en ordning, så naboer og erhvervsdrivende kunne søge støtte til sikkerhedsforanstaltninger. En tilsvarende ordning burde være sat i værk i Bording, mener Kristian Thulesen Dahl.

”Regeringen skal leve op til løfter og tilbud. De skal også gives én til én omkring Kærshovedgård,” siger han til Ritzau.

Skal ikke kunne gå frit omkring

Står det til Dansk Folkeparti, skal udvisningsdømte kriminelle udlændinge slet ikke have mulighed for at færdes frit omkring, som det er tilfældet i dag.

”Kriminelle udlændinge skal ikke bare spankulere frit rundt og lave kriminalitet og skabe utryghed. Holmegård på Langeland kunne købes henover en weekend. Hvorfor skal det så tage så lang tid at sikre tryghed for borgerne omkring Kærshovedgård? Vi venter på svar,” sagde Kristian Thulesen Dahl i sin tale på DFs årsmøde i Herning i forrige weekend.

Læs også:

Kærshovedgaards beboere har overtrådt loven 12.172 gange