Kærshovedgaards beboere har overtrådt loven 12.172 gange

0
2588
Kærshovedgaard ved Borring i Midtjylland.

Beboerne på udrejsecenter Kærshovedgaard er i gennemsnit dømt for 88 overtrædelser af loven, viser opgørelse. “De er bundkriminelle og griner af vores regler,” siger DFs retsordfører Peter Skaarup til Ritzau

OPDATERET: De er udvist af Danmark for grove forbrydelser som vold, voldtægt og terror, men de fortsætter i stor stil med bryde loven, mens de bor på udrejsecenter Kærshovedgaard i Midtjylland.

Et svar fra Udlændinge- og Integrationsministeriet til Folketinget viser, at de 138 beboere, som pr. 16. maj opholdt sig på Kærshovedgaard, fordi de er på såkaldt tålt ophold eller udvist ved dom, til sammen er dømt for 12.172 lovovertrædelser. Det svarer til, at hver af disse beboere i gennemsnit er dømt for at have brudt loven 88 gange.

I 382 tilfælde er der tale om grov kriminalitet som vold, voldtægt, anden sædelighed, anden personfarlig kriminalitet, samt – i syv tilfælde – terror. De resterende 11.790 sager er såkaldt anden kriminalitet, hvoraf en stor del er overtrædelser af udlændingeloven. Det drejer sig typisk om overtrædelse af den melde-, opholds- og underretningspligt, som beboerne på et udrejsecenter er underlagt.

Se Udlændinge- og Integrationsministeriets svar til Folketinget om Kærshovedgaard-beboernes lovovertræder her

I alt bor der 257 beboere på Kærshovedgaard. 97 er udlændinge, som er dømt til udvisning. De øvrige beboere omfatter: 117 afviste asylansøgere, 41 udlændinge på tålt ophold, en fremmedkriger samt en person, som har opholdt sig ulovligt i Danmark.

I opgørelsen fra Udlændinge- og Integrationsministeriet er der kun fokuseret på personer, som er udvist ved dom, samt personer på tålt ophold. i alt 138 personer.

Dansk Folkepartis retsordfører Peter Skaarup reagerer skarpt på tallene:

Gruppeformand Peter Skaarup taler på DFs årsmøde i Herning. Foto: Carsten Lundager

“Det er hårrejsende tal. Det viser, at beboerne er bundkriminelle og griner af de regler, vi har, når de på ingen måde overholder reglerne om melde- og opholdspligt,” skriver Peter Skaarup i en kommentar til Ritzau. Han fortsætter:

“For Dansk Folkeparti er der ingen tvivl. De skal bures inde lige indtil den dag, de sendes hjem til deres hjemland. Og det hellere i dag end i morgen”.

De skal bures inde lige indtil den dag, de sendes hjem til deres hjemland”

Peter Skaarup, retsordfører  for Dansk Folkeparti, til Ritzau

DF kræver svar om nyt udrejsecenter

De nye oplysninger lægger fornyet pres på regeringen, som stadig ikke har fundet det alternativ til Kærshovedgaard, som regeringen lovede, da den skrottede Dansk Folkeparti og VLAK-regeringens plan om et udrejsecenter på øen Lindholm ved Sydsjælland.

Udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) købte ganske vist i foråret på statens vegne det nedlagte asylcenter Holmegaard på Langeland til formålet. Men efter massiv folkelig modstand blev planen opgivet efter få dage, og siden har regeringen ikke fremlagt en ny plan. Det fik i weekenden DFs formand Kristian Thulesen Dahl til at kræve et svar fra regeringen:

“Danskerne kan ikke vente længere. Kriminelle udlændinge skal ikke bare spankulere frit rundt og lave kriminalitet og skabe utryghed. Holmegård på Langeland kunne købes henover en weekend. Hvorfor skal det så tage så lang tid at sikre tryghed for borgerne omkring Kærshovedgård? Vi venter på svar,” sagde Kristian Thulesen Dahl på DFs årsmøde.

Se Udlændinge- og Integrationsministeriets svar til Folketinget om Kærshovedgaard-beboernes lovovertræder her