Betjent: Måske var jeg målet for bomben

0
1532
Eksplosionen fandt sted ved femtiden tirsdag morgen i en femetagers ejendom i Annedal i det centrale Göteborg. Foto: 10510 JONAS DAGSON/TT/Ritzau Scanpix

Der er stadig mere der tyder på at bomben i Göteborg, der tirsdag sårede fire alvorligt, var en advarsel til en betjent, der boede i ejendommen

Svenske medier spekulerer i, at bomben enten skulle skræmme betjenten fra at vidne eller skade ham. Selv har han i et interview sagt, at han ikke nødvendigvis var den, som bomben var tiltænkt. Til den lokale avis GT siger den unavngivne betjent dog videre:

”Kollegerne kommer helt sikkert til at følge op på det. De kommer til at se på alle spor i sagen.”

Ifølge avisen Expressen var betjenten et centralt vidne i en større mordsag sidste år. Her blev den hovedmistænkte idømt livstid, men har anket dommen. Den sag begyndte så netop i går samtidig med at bomben sprang.

Betjenten beskrives som ’dygtig og meget offensiv’ af kolleger.  Blandt de andre sager, som han har efterforsket, er en større sag netop om sprængstoffer og narko. Han er ved flere lejligheder blevet truet og det har ført til mindst en sag ved domstolene om trusler mod tjenestemand.

Foto: 9200 BJÖRN LARSSON ROSVALL/TT/Ritzau Scanpix

Bølge af eksplosioner

Gårsdagens bombe, der i alt sårede 20 personer, er den seneste i en lang række mord og eksplosioner, der næsten alle kan føres tilbage til svenskernes bandeuvæsen.

Bandekriminalitet var også øverst på dagsordenen, da socialdemokraternes valgudvalg i dag præsenterede deres bud på en ny formand og dermed i første omgang statsminister. Finansminister Magdalena Andersson, der har bred opbakning i partiet, sagde:

”Jeg er stolt over at være svensk. Men samtidig ved jeg at Sverige kan blive bedre. For det første plages vi at bandekriminalitet, der ikke hører hjemme i vort land.”

Sammen med løfter om at gøre mere for velfærden – og altså tackle banderne – lød den formentlig kommende statsminister som et ekko af Sverigedemokraterne.

Kilder: Expressen, SVT, GT