Hans Kristian Skibby: Desperate virksomheder skal have hjælp nu

0
1761
Dansk Folkepartis erhvervsordfører Hans Kristian Skibby på vej til et samråd i sidste uge om erstatning til minkavlerne. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Mange virksomheder er ude af stand til at betale moms den 1. marts. DF kræver, at der hurtigst muligt findes en løsning, f.eks. i form af rentefrie lån fra staten

Mandag den 1. marts 2021 kan blive en skæbnesvanger dag for mange virksomheder. Den dag skal de både betale moms for 2. halvår 2020 samt betale den moms for 1. halvår 2020, som blev udskudt som led i hjælpepakkerne til det coronaramte erhvervsliv.

Men mange virksomheder er ude af stand til at betale. Kassen er tom mange steder på grund af den seneste coronanedlukning af restauranter, detailhandel mv.

Det har fået erhvervsorganisationer og desperate erhvervsdrivende til at appellere til regeringen om at udskyde momsbetalingen endnu engang.

“Vi begynder allerede nu at høre fra virksomheder, at de på grund af de seneste nedlukninger ikke har mulighed for at betale den store regning allerede nu. Vi foreslår derfor, at virksomheder skal have mulighed for at udskyde momsbetalingen i yderligere 6 måneder, som et rentefrit lån. Det betyder meget lidt for statskassen, men rigtigt meget for de små virksomheder,” sagde Jakob Brandt, adm. direktør i SMVdanmark, tidligere på måneden.

Skibby: Vis rettidig omhu

Foreløbig er regeringen dog tavs. Der er ikke kaldt til forhandlinger om en ny moms-udskydelse, og virksomhederne ved heller ikke, om den nuværende nedlukning, som blev indført lige før jul, fortsætter efter 7. februar.

Men det går ikke, mener Dansk Folkepartis. DFs erhvervsordfører Hans Kristian Skibby siger til ditOverblik, at der snarest muligt skal findes en løsning.

”Der er lige nu to muligheder. Enten gør man ikke noget, og så ender mange virksomheder i fogedretten, fordi de ikke kan betale deres moms den 1. marts. Eller også gør man noget snaret, og derfor vil jeg anbefale regeringen snart at komme med en invitation til forhandlinger med Folketinget. Vi kan ikke vente til allersidste øjeblik. Det vil være at p…. på virksomhederne. Vi må vise rettidig omhu, så virksomhederne og erhvervsorganisationerne ved, hvad de har at forholde sig til,” siger Hans Kristian Skibby.

DF-ordføreren foreslår en model med rentefrie lån, sådan som også SMVdanmark ønsker:

”Vi kan enten udskyde fristen for momsbetaling igen eller yde et rentefrit lån fra staten. Vi vil gerne se på en lånemodel, hvor der så findes en fornuftig tilbagebetalingsmodel,” siger Hans Kristian Skibby.

Læs også:

Kristian Thulesen Dahl: Giv danskerne ordentligt varsel om coronarestriktionerne