Bidens nye stil: Pompøs og selvcentreret

0
1700
Joe Biden underskriver sine første ordrer som præsident efter at have indtaget Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus. Et værelse der skiftede udseende i de få timer, der gik fra Donald Trump forlod Det Hvide Hus og til den nye præsident rykkede ind. Blandt andet er gardinerne blevet udskiftet. Foto: Jim WATSON / AFP

Den nye amerikanske præsident starter med at åbne grænserne for migranter og folk fra lande med terrorbevægelser. Og nå ja, skifte gulvtæppe og gardiner

Ja, han ser lidt træt ud, men det var åbenbart vigtigt for Joseph R. Biden, at alle kunne se, at han var klar med fyldepennen med det samme. Blandt de såkaldte executive orders, som ligger i de brune lædermapper ved siden af ham, er en række, der øjeblikkeligt ophæver nogle af forgængeren Donald Trumps afgørelser. Og at man kunne se, at nu var der kommet en ny mand i Det hvide Hus.

Med disse dekreter har han har blandt andet svækket kontrollen med migranter sydfra. Og ophævet indrejseforbuddet for en række lande, der har aktive terrorbevægelser af muslimsk tilsnit. Trumps dekret 13780, der af kritikere blev kaldt for muslimforbuddet, gjorde det betydeligt sværere for folk fra for eksempel Iran, Somalia og Yemen.

Denne nye magt kan Biden nyde i et Oval Office, der på timer blev ændret til hans smag. En stil, der på en gang har pompøse toner som i de guldgardiner fra Bill Clintons tid, der er fundet frem og hænger bag ham. Og temmelig selvcentreret, for internationale symboler som en buste af den britiske leder Winston Churchill er erstattet med kunst af og med amerikanske koryfæer fra venstrefløjen.

Joe Biden og first lady Jill Biden på vej ind i Det Hvide Hus efter indsættelsen onsdag. Foto: Alex Brandon, Pool

Antifa i optøjer

Den samme venstrefløj, der har stemt ham ind i Det hvide Hus, er ellers allerede ved at miste tålmodigheden med Biden. Mens alle medier har været fulde af historier om frygt for optøjer fra Trumps bøller, så blev det i realiteten i stedet de røde bøller fra Antifa der i byer som Seattle gik på gaden. Antifa, som Biden og hans vicepræsident Harris aldrig klart har taget afstand fra.

I Seattle gik en større gruppe på gaden under kampråbet: “F—k Trump, f—k Biden too – they dont’t give a f—k about you”. Demonstrationen blev med tiden mere voldsom. Antifascisterne brændte deres eget amerikanske flag og endte med at smadre den allerførste cafe fra kæden Starbucks.

Se optagelser fra Seattle her:

Se mere: Protesters march through downtown Seattle, arrests made for property damage

Kilder: New York Post, Telegraph, Seattle Times